Internetteknologi kan komme overkøling til livs
Nye teknologier giver nye muligheder for at spare drivhusgasser og opnå bedre kvalitet i dagligvarehandlen.
Det sker på grund af såkaldt 'overkøling', hvor mange fødevarer afkøles til samme temperatur.
En løsning på dette problem er at bruge teknologien Internet of Things (IoT) til at sætte en stopper for overkøling og overflødig udledning af drivhusgasser.
Det skriver Dell i en pressemeddelelse.
Intelligent temperaturindstilling
IoT-sensorer på køleanlæg og -skabe kan overvåge og registrere fødevarernes tilstand, uanset om de er under transport, opbevaret på lageret eller ude i butikkernes kølemontre.
Med sensorernes hjælp indstilles køleanlæg automatisk, så temperaturen justeres efter specifikke fødevare.
De enkelte fødevarer holder således de rette temperaturer fra produktionsanlæg til køledisk.
Kan blive en god forretning
For virksomheder i detailbranchen er der udover de miljømæssige årsager også god forretning i at investere i IoT.
Visse fødevarer bliver dårligere, når de udsættes for overkøling. Eksempelvis bliver yoghurt vandet, når det overkøles.
Ved at undgå overkøling kan forbrugerne gå hjem med produkteraf bedre kvalitet, hvilket selvfølgelig giver en bedre kundeoplevelse.
- Det er vigtigt at se på alle muligheder for at minimere den negative effekt, som virksomheder har på miljøet. Man kan fx gentænke shipping- og fragtmetoder, anvende bæredygtig indpakning ellergenbruge materialer. Dell EMC er passionerede omkring miljøet,og vi har en lang tradition for at arbejde med bæredygtighed på tværs af værdikæden som led i vores 2020 Legacy of Good Plan, siger Christian Riise, kommunikations- og marketingchef i Dell EMC Danmark.