23948sdkhjf

Sundhedsplatformen udskrev forkerte medicindoser

Region Hovedstaden har måttet kontakte 50 patienter og rette recepter efter fejl på Sundhedsplatformen.
En fejl i Region Hovedstadens nye Sundhedsplatform har betydet, at 50 patienter har fået udskrevet medicin i forkerte doser i en kortere eller længere periode i marts.

Det skriver Politiken onsdag.

Regionen har derfor måttet kontakte de 50 patienter og rette deres recepter. Og i et enkelt tilfælde måtte regionen have fat i hjemmeplejen for at stoppe anvendelsen af medicinen i forkerte doser.

- Fejlen er blevet rettet, og der er heldigvis ikke nogen, der er kommet til skade, siger Svend Hartling, der er koncerndirektør i Region Hovedstaden, til Politiken.

- Men det er da irriterende, at det er sket, for det har givet os en frygtelig masse arbejde med at rydde op, og det har belastet vores klinikere på hospitalerne, der skulle have fat i hver enkelt journal og gennemgå dem.

Fejlen opstod 2. marts, da regionens nye it-system, Sundhedsplatformen, fik tilføjet en ekstra finesse. Den skulle gøre arbejdet lettere for lægerne, når de udskrev patienter efter en hospitalsindlæggelse.

Hospitalslægerne ordinerer typisk medicin i en bestemt dosis til patienten, der udskrives fra hospitalet. Og denne ordination indskrives i Sundhedsplatformen, der også indeholder det såkaldte Fælles Medicinkort.

Hvis lægen for eksempel skrev, at en patient skulle have 500 milligram om dagen af et bestemt lægemiddel, omregnede it-systemet automatisk dette til, at patienten skulle have én tablet a 500 milligram.

Men hvis patientens læge mente, at det var bedre for patienten at få to mindre tabletter med 250 milligram i hver, er der i en række tilfælde opstået en fejl, så patienten har fået en forkert – enten for høj eller for lav – medicindosis udskrevet.

Det blev opdaget tre uger senere – 28. marts – hvorefter regionen sendte lister ud til lægerne på regionens hospitaler.

Sundhedsplatformen har tidligere mødt stor modstand. En del af kritikken har gået på, at lægerne bruger så meget tid det, at de ikke kan nå at behandle så mange patienter.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111