23948sdkhjf

Mange små virksomheder bruger "køkkenbords-revisorer".

Revisor-organisation er bekymret over brugen af uautoriserede revisorer, der underskriver regnskaber, som indleveres til Erhvervs- og Selselskabsstyrelsen.
Såkaldte ”køkkenbords-revisorer”, revisorer uden formel uddannelse, florerer – især blandt mindre virksomheder.

Mange virksomhedsejere er uvidende om, at alle faktisk kan kalde sig revisor – at revisor ikke er en beskyttet titel, som f. eks. advokat.

De såkaldte små klasse B-virksomheder, hvor nettoomsætningen under 8 mio. kr., kan fravælge revision. Men ønsker de en erklæring om deres regnskab, skal den være underskrevet af en godkendt revisor. Dette gælder ikke klasse a-virksomheder, som typisk er mindre virksomheder, hvor der er personlig hæftelse eller små andelsselskaber med begrænset hæftelse og en begrænset balance og nettoomsætning samt et begrænset antal ansatte.

FSR – danske revisorer har konstateret, at et antal B-virksomheder indleverer regnskaber til Erhvervsstyrelsen underskrevet af en ”revisor”, der ikke har en formel godkendelse eller autorisation og dermed ikke er en ”rigtig revisor”.

Derfor indleder FSR – danske revisorer nu en kampagne, der skal oplyse virksomhedsejerne om, hvad en uddannet og godkendt revisor er og kan.

”Det er der mange virksomhedsejere, der ikke ved og det er problem”, siger adm. direktør i FSR Danske Revisorer, Charlotte Jepsen til www. idag.dk

Kampagnen indledes under overskriften ”Rigtig Revisor” og sætter fokus på, at der er forskel på at vælge en godkendt revisor, der er medlem af FSR – danske revisorer og en ”køkkenbordsrevisor” uden godkendelse eller autorisation.

”Kampagnen er saglig oplysning til virksomhederne, som blandt andet sætter fokus på de formelle krav, der stilles til godkendte revisorer. Krav om blandt andet uddannelse og efteruddannelse, som giver en sikkerhed for høj kvalitet, og som er grundlaget for rollen som offentlighedens tillidsrepræsentant”, siger Charlotte Jepsen.

Myndighederne kræver i dag, at revisor i en klasse B-selskab i revisorerklæringen skal anføre sit CVR-nummer. Dermed kan man kontrollere om han opfylder uddannelseskravet.
Ideen om kampagnen er affødt af FSR`s årlige SMV-forum, hvor flere revisorer har påpeget problemet med det stigende antal ”køkkenbords-revisorer”.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093