23948sdkhjf

Under to procent af lederne er nu uden job

Ledigheden blandt ledere i Danmark fortsætter med at falde.
Ledigheden blandt ledere i Danmark fortsætter med at falde og er nu under to procent. Formanden for Lederne Svend Askær forventer, at ledigheden vil fortsætte sin rutsjetur i resten af 2016.

Ifølge Ledernes nye ledighedsstatistik stod kun 1,8 procent af medlemmerne uden for arbejdsmarkedet i juli måned. Det er et fald på 0,3 procentpoint sammenlignet med sommeren 2015.

Både for mænd og kvinder er takterne positive. Mændenes ledighed er på ét år faldet fra 1,9 til 1,6 procent, mens 2,4 procent af de kvindelige ledere nu er ledige sammenlignet med 2,7 procent for ét år siden.

Også når man kigger på ledernes alder er den positive tendens gennemgående. Blandt ledere i 40´erne er kun 1,6 procent nu ledige, og blandt ledere over 60 år er arbejdsløsheden faldet fra 2,6 procent for ét år siden til nu at ligge på 2,2 procent.

Udviklingen glæder Ledernes formand Svend Askær.

- Det er særdeles positivt, at ledigheden blandt ledere i Danmark falder, og jeg forventer, at udviklingen vil fortsætte i resten af 2016. Det hænger først og fremmest sammen med den generelle positive økonomiske udvikling, hvor det blandt andet ser ud til, at det britiske Brexit endnu ikke har haft en så stor negativ verdensøkonomisk konsekvens, som mange frygtede. Virksomhederne i blandt andet Danmark fortsætter med at øge væksten og beskæftigelsen, fastslår Svend Askær.

Ledere kan se frem til lønstigning

Han noterer sig, at DA´s netop offentliggjorte lønstatistik for 2. kvartal viser, at lønomkostningerne er steget med 2,1 procent for arbejdere og 2,3 procent for funktionærer. Det indikerer ifølge Svend Askær, at lederne kan se frem til pæne lønstigninger. Men løn alene er ikke nok til at holde på dygtige, ambitiøse ledere, pointerer formanden.

- Vi begynder at nærme os tiderne fra før finanskrisen, hvor der var decideret ledermangel, og hvor virksomhederne i flere situationer havde vanskeligt ved at finde nye kvalificerede ledere, når jobs blev ledige. Ledernes medlemsrådgivning oplever stigende travlhed i øjeblikket med at gennemgå ansættelseskontrakter for ledere, som skifter job, og generelt er der en rigtig stor mobilitet på arbejdsmarkedet. Sammenholdt med den fortsat faldende ledighed blandt ledere er det et vink med en vognstang til virksomhederne om, at de skal gøre det attraktivt for lederne at blive i jobbet. En leder, der ikke bliver motiveret, påskønnet og får sine kompetencer udviklet, kan meget vel være en leder, som er på vej videre til et nyt job, siger Svend Askær.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094