Danske Spil lokker ludomaner til at spille
Via telefonopkald, mails og breve tilbyder Danske Spil spilleafhængige en bonus for at genoptage spilleriet.
Sådan lød det i et brev fra Danske Spil i januar 2016 til en 19-årig ludoman, som var stoppet med at spille et halvt år tidligere.
Det er et af flere eksempler på, at det statsejede selskab laver markedsføring over telefon, e-mail og brev til aktive og tidligere spillemisbrugere, skriver Politiken tirsdag.
I markedsføringen tilbyder Danske Spil sine tidligere storkunder en bonus for at genoptage spillet. For eksempel tilbød Danske Spil i 2014 en anden tidligere storkunde en bonus på 3000 kroner for igen at spille poker hos Danske Spil.
Personen havde måneder forinden skrevet sig op i misbrugsregistret Rofus, efter at han havde spillet for en halv million kroner de sidste 12 måneder af sit misbrug.
Center for Ludomani oplyser til Politiken, at de fleste af de 700-800 personer, som årligt er i behandling på centret, har fået bonustilbud fra branchen efter deres spilstop.
- Det er svært for dem ikke at blive fristet, og vi ser tilbagefald, så det er noget djævelskab, siger behandlingsleder Henrik Brandt til avisen.
Danske Spil skriver i sin såkaldte ansvarlighedsrapport, at selskabet er modstander af bonus, fordi forskning viser, at det øger spillelysten.
Pressechef Marie Grabow Westergaard beklager, at ludomaner bliver ramt af Danske Spils bonustilbud. Men det kan ske igen i morgen, siger hun til Politiken.
- Vi har ingen ambitioner om at tjene penge på denne sårbare gruppe. Derfor er det dybt ulykkeligt. Men der er teknikaliteter, der gør det svært for os at vide, om folk er i behandling, eller om de er registreret i Rofus, siger hun til Politiken.
Marie Grabow Westergaard tilføjer, at Danske Spil gerne så et bonusforbud, men indtil da vil man fortsætte, "fordi det er et konkurrenceparameter".
Socialdemokraterne kræver et øjeblikkeligt stop for Danske Spils praksis. Skatteminister Karsten Lauritzen (V) har ingen kommentarer.
/ritzau/