Aalborg Kommune vil sikre midtbyens overlevelse
Kommune vil bidrage med forretningsudvikling, kompetenceudvikling og udvikling af bymiljøet.
Aalborg Kommune, Aalborg City, Dansk Erhverv, en række uddannelsesinstitutioner, VisitAalborg, butikker og specialister i forretningsudvikling og detailhandel slår nu kræfterne sammen i udviklingen af Aalborg Midtby.
Tiltaget aktualiseres yderligere af, at de fysiske butikker i stigende grad mærker nethandlens indflydelse på danskernes indkøbsvaner op mod jul.
- Detailhandlen i centrum er udfordret. Det gælder ikke kun i Aalborg, men i de fleste større danske provinsbyer. Vi vil imidlertid ikke blot se passivt til, men iværksætte en plan for at forbedre vilkårene for butikkerne, siger borgmester i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup-Larsen.
Nethandlen kan mærkes hos Aalborg Citys ca. 400 medlemmer, som beskæftiger 7.000 personer og årligt omsætter for 8 mia. kr.
Her ser man derfor frem til det indledende møde mellem parterne den 14. december.
- Jeg er meget positiv over, at der nu bliver gjort en specifik indsats for detailhandlen i midtbyen, for det har stor betydning, at kommunen beskæftiger sig aktivt med området, siger direktør for Aalborg City, Flemming Thingbak.
- Det haster med tiltag, som kan fremme denne kæmpe arbejdsgivergruppe, der ikke kun er vigtig for beskæftigelsen i byen, men også for byens DNA, at vi har et godt og spændende bymiljø med butikker og caféer. Det er bl.a. trafik, infrastruktur og parkeringsmuligheder, som er vigtige rammevilkår for butikkerne. Der skal konkret handling til, understreger han og fremhæver samtidig, at det ikke kun er i Aalborg, at midtbybutikkerne er udfordret af nethandel og større varehuse, men i hele landet.
Andre kommunale partnere er Miljø og Energi, Jobcenter Aalborg og Business Aalborg.
Forventningen er, at en strategi og handlingsplan for indsatsen kan udarbejdes over det næste halve år frem mod foråret 2016.
Der er tale om en slags pilotprojekt, som evt. senere kan udvides til at omfatte andre detailhandelscentre i kommunen.