23948sdkhjf

Nordisk topmøde madspild i København

Danmark er et af de lande i Norden og Europa, som går forrest i kampen for at reducere madspildet.
Igennem de seneste fem år er det således lykkedes at nedbringe madspildet med 25 procent, og nu mødes en række af Nordens førende eksperter inden for reduktion af madspild, NGO’er og fødevareproducenter i København for at diskutere nye måder at reducere madspildet på.

- Jeg er utrolig stolt af, hvor lang vi er kommet i Danmark med hensyn til at nedbringe madspildet. De resultater, vi har opnået, er bare første skridt på vejen, og jeg glæder mig til at høre mere om, hvordan de andre nordiske lande arbejder på at nedbringe madspildet, siger stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, Selina Juul, som er medarrangør af topmødet i samarbejde med Natural Resources Institute Finland Luke.

Det nordiske topmøde er et led i en stort europæisk alliance mod madspild, som bærer navnet FUSIONS, og som har fokus på at skabe viden om, hvordan man nedbringer madspildet.

Projektet er fireårigt, og hvert år mødes de regionale partnere for at diskutere den nyeste viden.

Blandt de 21 partnere som er med i FUSIONS-projektet er bl.a. FN's Levnedsmiddel- og Landbrugsorganisation FAO samt den danske NGO Stop Spild Af Mad og det danske kommunikationsbureau Communiqué.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063