Sælger ud før lukketid
Restauranter sælger restmad billigt, før de lukker.
Projektet får ud på, at restauranter lidt før lukketid vurderer, hvor meget mad de vil have tilbage ved lukketid, og i stedet for at smide maden ud, kan sultne kunder købe den for mindre end normalprisen.
I Danmark bliver der ifølge avisen hvert år over smidt over 700.000 ton mad ud, heraf 29.000 ton fra hoteller og restauranter.
Madspild koster danskerne 11,6 milliarder kroner om året inkl. moms og afgifter.
- Der findes masser af restauranter i Danmark, som laver en masse mad, der ender med at gå til spilde. Det håber vi at kunne forhindre, siger Thomas Bjørn Momsen, der har været med til at stifte Too Good To Go.
Madspilds-ildsjælen Selina Juhl er glad:
- Det er banebrydende. Buffeter er en kæmpe madspildsfælde, så at der nu kommer et koncept målrettet mod det, er på alle måder en win-win for alle, siger Selina Juul til avisen.
Originalartikel: http://stiften.dk/aarhus/banebrydende-ko...