23948sdkhjf

Dessertøl fra Holbæk Bryghus vinder Fødevareprisen 2015

Sallings Fødevarepris blev uddelt onsdag aften.
En dessertøl, Sort Dessertøl No 5, fra Holbæk Bryghus gik af med sejren ved finalen til Sallings Fødevarepris 2015.

Publikumsprisen gik til Rævhede Naturprodukter.

- Det er noget helt nyt, og det er virkelig gennemført, godt håndværk, lød det fra dommerpanelet, som var samlet på øverste etage i Salling Aarhus onsdag den 7. oktober for at finde en vinder ud af de 16 finalister til Fødevareprisen 2015.

Sort Dessertøl No 5 er skabt, fordi brygmester Elisabeth Gottschalck gerne ville lave en dessertøl, der ikke var tung og sød – men blød og fyldig og med en let sødme.

No 5 er brygget på Bryghusets egen No 5 Schwarzbier, som er udsat for en unik dessertølsteknik og herefter lagret i tre måneder. Den holder 14 pct. alkohol og passer ifølge Elisabeth Gottschalck godt til is- og chokoladedesserter og blåskimmelost.

Publikumsprisen gik til det produkt, som fik flest stemmer fra de 1.200 Salling-kunder, der satte kryds ved deres favoritprodukt ved semifinalen den 25. september.

Vinderen var Rævhede Naturprodukter, som stillede op med ”Røget Hjorteinderlår”.

Produktet er fremstillet af tørsaltet, bøgeflisrøget, dansk krondyrinderlår.

Fødevareprisen 2015 er indstiftet med støtte fra Salling Fondene og uddeles i samarbejde med F. Salling A/S, Jyllands-Posten og Food Organisation of Denmark.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079