Madpriserne er på vej op igen
Længere tids trend med faldende priser på fødevarer i butikkerne ser ud til at være slut. Nu er det kun råvarerne, der bliver billigere
Det skriver Dansk Handelsblad i sit nyhedsbrev.
Ifølge det seneste forbrugerprisindeks fra Danmarks Statistik blev føde- og drikkevarer 0,5 pct. dyrere fra februar til marts.
På årsbasis er stigningen på 1,3 pct., og dermed bidrager fødevarepriserne til at trække den samlede inflation op på 0,6 pct. i marts - mod 0,2 pct. i februar.
– Det er især priserne på mad og så priserne på landets restauranter og caféer, der har skubbet lidt til inflationen i marts. Det kan være et tegn på, at danskerne er begyndt at bruge flere penge. En nødvendig forudsætning for mere vækst i dansk økonomi er, at der kommer mere gang i den indenlandske efterspørgsel, og her hjælper vedvarende lave prisstigninger betydeligt, kommenterer chefkonsulent i Dansk Erhverv Mira Lie Nielsen.
Trods de seneste måneders stigninger er maden imidlertid stadig billigere, end den var omkring årsskiftet 2012-2013, hvor priserne toppede med et indeks på over 136 - mod 135,0 i marts i år.