Boost til økologisk kød: Coop og Friland indgår ny aftale
Salget af økologisk kød har det seneste år været stærkt stigende. Nu har Friland indgået en aftale med Coop om at levere en markant større del af det økologiske grisekød til Coop’s butikker.
Det oplyser parterne i en fælles pressemeddelelse.
-Aftalen giver Friland bredde og stabilitet i vores salg, og netop volumen er afgørende for den fortsatte udvikling af markedet for økologisk kød i Danmark, udtaler Søren Tinggaard, vicedirektør i Danish Crown med ansvar for Friland, der er Danish Crowns salgsselskab på økologi.
I Coop’s butikker sælges kødet fra Friland under Coop’s eget mærke Änglamark.
-I Coop vil vi fortsat være den førende dagligvarevirksomhed på økologi. Det kræver, at vi har dygtige og innovative leverandører. Derfor er vi glade for denne aftale med Friland, som sikrer et større udvalg af dansk, økologisk kød i Danmarks stærkeste mærke på bæredygtighed, Änglamark. Vi mener, at der fortsat er et stort potentiale for økologien i Danmark. Med denne aftale kommer vi et skridt videre mod at give danskerne mere økologisk kvalitetskød, udtaler kategoridirektør i Coop Jeff Salter.
Læs mere: Økologi er igen begyndt at vokse - men kødet halter efter
Friland er Europas største producent af økologisk kød, fremgår det af pressemeddelelsen. Men for Søren Tinggaard er det afgørende, at Friland har en stærk position på det danske marked.
-Vi kan se, at danskerne har øget appetit på økologiske fødevarer, og der har vi et ansvar for at give dem et varieret udvalg, så de næsten altid har et økologisk alternativ til det konventionelle produkt. Med den her aftale kan vi sammen med Coop give forbrugerne netop det, fordi vi med Frilands størrelse kan tilbyde et bredt og varierende sortiment året rundt. Samtidig giver det de økologiske landmænd mulighed for at udvikle deres bedrifter, udtaler Søren Tinggaard.
Friland begynder at levere økologisk grisekød til Kvickly og SuperBrugsen i uge fem, mens varerne i løbet af foråret også vil være at finde i udvalgte Brugser og 365 discount.
Salget af økologiske fødevarer har været kraftigt stigende i Danmark de seneste 15 år, hvor det samlede salg næsten er tredoblet. Efterspørgslen på økologisk kød har dog haltet en smule - og tog et dyk, mens inflation var høj. Men det seneste år er det økologiske kødsalg steget med 40 procent for oksekød og 20 procent for grisekød, oplyser Coop og Friland.
Læs mere: Optur for Danish Crowns øko-selskab
Friland præsenterede i efteråret et regnskab, der også viste et løft i salget af økologisk kød med fem procent fra. Således voksede omsætningen i Friland i det seneste regnskabsår fra 919 millioner kroner til 965 millioner kroner.