Følelser fylder lige så meget i fastelavnsbollen som creme, flødeskum og farverig glasur. Og det er en stor del af forklaringen på, hvorfor det festlige vinterbagværk hitter stort i disse år.
Det vurderer Bettina Buhl, der er madhistoriker og museumsinspektør med ansvar for mad og måltidets historie på Det Grønne Museum, der ligger på Djursland.
...
Ekspert: Derfor hitter fastelavnsbollerne
Midt i den mørke og kolde start på året lyser fastelavnsbollen op som forårsbebuder og nostalgisk erindringsvej, siger madhistoriker

Bagerhåndværket har ifølge madhistoriker Bettina Buhl særligt to årstider, bagerne kan dyrke. Den ene er store bededag og de varme hveder, som ikke er ligetil at gøre noget innovativt nyt ved, mens den anden er fastelavn, hvor fastelavnsbollerne giver gode muligheder for at lave noget nyt. (Arkivfoto) Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Vil du have det hele med?
Prøv 30 dage for 0 kr.
Ingen binding eller kortoplysninger påkrævet.
Prøv nu
Køb et abonnement
Udforsk vores abonnementer, og vælg den løsning, der matcher dine behov.
Vælg dit abonnement