23948sdkhjf

Møbeldirektør ser lyst på fremtiden: ”Konceptet kan snildt bære 100 butikker"

Sofacompany er lige nu i gang med en forandring fra leverandør til butikskæde. Direktøren er optimistisk trods dyk i salget

40 butikker inden udgangen af 2025 - og 50 butikker inden for de næste tre år.

Ekspansionsplanerne for møbelbrandet Sofacompany - der er ejet af Lars Larsen Group - er store. Men det er kun starten, fortæller adm. direktør Henrik Andersen til Detailwatch.

Sofacompany har lige nu 32 butikker fordelt på syv europæiske lande - Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Schweiz, Belgien og Holland.

- Jysk har omkring 3.500 butikker, så jeg synes, vi er ydmyge ved at starte med at gå efter 40 butikker, men reelt set kunne vores koncept snildt bære 100 butikker. Nu skal vi se, om vi kan komme op i et tempo, hvor man måske åbner en om måneden. Det er noget, vi skal øve os i, fordi det koster selvfølgelig at åbne butikker, men jo flere, vi har, desto større platform har vi, og desto mere kan vi tillade os at gøre. Ambitionen er bestemt langt større end 40 butikker, siger Henrik Andersen til Detailwatch.

Han fortæller desuden, at Sofacompany går efter at ekspandere på de syv markeder, hvor møbelkæden allerede er at finde. Østrig og Frankrig er mulige fremtidige destinationer. Sofacompany har allerede en webshop i Østrig og forventer at åbne en webshop i Frankrig i første halvdel af 2025.

Fald i omsætning

Møbelfirmaet offentliggjorde i slutningen af oktober nøgletal for regnskabsåret 2023/24, og de viste et tab på 41 mio. kr. Det var et mindre underskud end året før, hvor det lød på 73 mio. kr.

Mens det går i den rigtige retning for driftsresultat, står det værre til med omsætningen. Sofacompany sluttede regnskabsåret med en omsætning på 524 mio. kr. Det er et fald på 12 pct. i forhold til året før, hvor omsætningen landede på 600 mio. kr.

- Det har været endnu et udfordrende år for globale møbelhandlere, da forbrugerne fortsat er forsigtige, og krigen i Ukraine desværre har været ledsaget af en eskalerende konflikt i Mellemøsten, hvilket også har gjort containertransport betydeligt dyrere og langsommere, da mange rederier stoppede med at sejle via Det Røde Hav og Suezkanalen tilbage i december 2023, sagde Henrik Andersen om resultatet.

Transportudfordringerne, som særligt skyldes den ustabile situation i Europa og Mellemøsten, har resulteret i et fald af B2B engroshandelen.

Stigning i detail

Omvendt kunne Sofacompany præsentere en stigning i detailomsætningen på otte pct., og det blev netop begrundet med den transformation, som møbelvirksomheden er inde i.

- Oprindeligt startede vi som en ren B2B engrosvirksomhed med fokus på design, produktion og salg til større internationale møbelkæder, men i de seneste år har vi gennemgået en transformation, hvor vi primært fokuserer på direkte salg til kunderne gennem vores egne butikker og webshops. Derfor er vi også glade for at se, at vores detailomsætning er steget, og nu udgør størstedelen af vores omsætning, sagde Henrik Andersen i forbindelse med offentliggørelsen af nøgletallene.

Sofacompany har siden 2021 været ejet af Lars Larsen Group, der overtog selskabet fra kapitalfonden Procuritas.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.072