23948sdkhjf

12 butikker på et år: Dagrofa spytter borgerstøttede butikker ud

De mange butiksåbninger er tegn på, at Dagrofas model med borgerstøttede butikker virker, mener koncernchef Tomas Pietrangeli

Min Købmand i Østerlars på Bornholm blev i sidste uge Dagrofas 12. borgerstøttede butik i år. Det er butik nummer 25 på to år.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse.

- Vi mærker fortsat en stor interesse for det samfundsløfte, vi gav tilbage i 2021 om at åbne butikker i landsbyer med mindst 600 indbyggere, hvis de lokale borgere bakker op, udtaler Tomas Pietrangeli, koncernchef i Dagrofa.

Før 2024 etablerede Dagrofa en landsbypulje med 15 mio. kr., som landbysamfundene kunne søge op til 600.000 kr. i til hjælp med at få skabt borgerstøttede dagligvarebutikker.

- Vi fik mange henvendelser, da vi havde løftet sløret for denne pulje, og meget tyder også på, at puljen bliver brugt op inden årets udgang. Det er penge, vi gerne uddeler til levedygtige butikker, så det er glædeligt, at pengene kommer ud at leve, udtaler Tomas Pietrangeli.

En undersøgelse fra De Samvirkende Købmænd har tidligere vist, at omtrent halvdelen af butikkerne på landet er forsvundet over de seneste 10 år.

- Det er vigtigt at understrege, at butikkerne ikke bliver levedygtige af sig selv. Det kræver arbejde. Opskriften er en god borgerinvolvering og en god købmand, som ønsker at engagere sig kraftigt i lokalsamfundet, så butikken bliver et samlingspunkt, udtaler Tomas Pietrangeli.

Dagrofa forventer, at der åbner flere borgerstøttede butikker inden årets udgang, og der er også butiksåbninger på programmet i begyndelsen af 2025.

Dagrofa

  • Dagrofa har over 525 dagligvarebutikker fordelt over hele Danmark.
  • Dagrofa står bag dagligvarebutikkerne Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb.
  • Dagrofa ejer også Dagrofa Logistik og Dagrofa Foodservice, som er leverandør til restauranter, hoteller og kantiner.
  • Dagrofa-koncernen har i alt over 14.000 medarbejdere.

Kilde: Dagrofa

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111