23948sdkhjf

Nordjysk brugsuddeler træt af Coop-spørgsmål: - Der er ingen fare på færde

Lørdag fremlagde Coop Danmark A/S et "skuffende" minus på 717 millioner kroner

Medarbejderne bag kassen skal bippe mere mælk igennem.

Meget mere.

I hvert fald i de butikker, der hører under Coop.

Eller også skal lederne skære udgifterne ind til benet, for det løber ganske enkelt ikke rundt for den store dagligevarekoncern.

Lørdag fremlagde Coop Danmark A/S regnskab for 2023.

Og koncernen, der bl.a. står bag kæderne Kvickly, Dagli'Brugsen, Superbrugsen og 365 Discount, ender helt i rødt med et driftsresultat på 717 millioner kroner i underskud.

Et skuffende år for Coop-familien, kalder de det selv.

Det er især kæden 365discount, som ender med et stærkt utilfredsstillende ordinært driftsresultat. Det skriver Coop i en pressemeddelelse.

Men på ét punkt kan det godt svare sig at sælge gulerødder og bananer til danskerne - og det er godt nyt for mange nordjyder.

Det ser nemlig ganske anderledes ud for de selvstændige brugsforeninger. Her blev resultatet efter skat forbedret fra et underskud på 192 millioner til et overskud på 21 millioner kroner.

- Det kører vanvittigt godt

De fleste butikker under Brugsen- og Superbrugsen-skiltet er selvstændige, og flere af de nordjyske brugsforeninger har netop præsenteret flotte tal for deres medlemmer.

Derfor er uddeler i Brugsen i Bjergby, Tommy Hansen, træt af hele tiden at blive flettet sammen med Coop, når det handler om økonomien.

- Der er mange af de selvstændige butikker her i Nordjylland, hvor det kører vanvittigt godt lige nu, siger han.

Uddeleren fortæller, at hans egen brugs landede et overskud på 750.000 kroner, mens omsætningen er steget med ti procent.

- Hvad kommer Coops dårlige økonomi så til at betyde for jer?

- Overhovedet ingenting.

Stor redningsplan

Men det er der mange kunder, der ikke er klar over.

- Vi har kunder, der kommer og hæver deres medlemsbonus, fordi de er bange for, Bjergby Brugs går konkurs. Det gør vi ikke. Vi har altså en egenkapital på over 13 millioner, lyder det fra uddeleren.

- Generelt så går det supergodt. Der er ingen fare på færde.

Alligevel oplever han, at flere kunder er nervøse, når de læser om økonomien i den store Coop-koncern.

- Mange af tilflytterne og de unge mennesker er ikke vokset op med andelstanken, så de ved ikke, at vi er helt vores egen. De penge vi tjener, de bliver i Bjergby, slår Tommy Hansen fast.

I weekenden stemte Coops øverste myndighed, landsrådet, ja til en storstilet redningsplan om at sælge halvdelen af Coop Danmark til energiselskabet OK. Det har sikret dagligvarekoncernen en kapitalindsprøjtning på to milliarder kroner.

Samme landsråd valgte i øvrigt nordjyden Pernille Skipper som formand for andelsforeningen Coop.

Artiklen er en del af temaet Coop på nye hænder.

Se nøgletal for:
Læs mere om: regnskab dagligvarehandel
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.775