23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kom til seminar om vurdering og håndtering af kosttilskud

DTU Fødevareinstituttet inviterer til seminar den 21. oktober 2024 om, hvordan kosttilskud bliver videnskabeligt vurderet, samt hvordan kosttilskudsområdet bliver håndteret af myndighederne. Seminaret er på dansk og foregår på DTU Lyngby Campus.

Den 21. oktober 2024 kl. 13 holder DTU Fødevareinstituttet et seminar om, hvordan kosttilskud bliver videnskabeligt vurderet af forskere, samt hvordan kosttilskudsområdet bliver håndteret af myndighederne i Danmark. 

Behandlingen af kostilskudsområdet skal sikre, at produkterne på markedet overholder lovgivningen, og at de ikke indeholder skadelige eller ulovlige stoffer. I Danmark står Fødevarestyrelsen for håndteringen og kontrol med kosttilskud, mens DTU Fødevareinstituttet står for de risikovurderinger, som myndighederne baserer deres tiltag på. 

En risikovurdering skal afdække, om ingredienserne i et kosttilskud kan medføre bivirkninger. DTU Fødevareinstituttets vurderinger er videnskabeligt baseret, og instituttet står også for den danske kostundersøgelse, DANSDA, som indsamler oplysninger om borgernes indtag af vitaminer og mineraler fra kosten og fra kosttilskud. Både Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet indgår i forskellige europæiske samarbejder på kosttilskudsområdet, hvilket du kan høre om på seminaret.

Seminaret er især relevant for fagpersoner i kosttilskudsbranchen i bred forstand: brancheorganisationer, forskningsinstitutioner, myndigheder, sundhedsfagligt personale og fødevarestuderende. Journalister er også velkomne. 

Det er gratis at deltage i seminaret, som er støttet af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen og Food & Bio Cluster Denmark.

Tid

Seminaret finder sted 21. oktober 2024 kl. 13.00-16.00 

Sted

DTU - Lyngby Campus
Anker Engelunds Vej 101
Glassalen
2800 Kgs. Lyngby

Se oversigtskort og vær opmærksom på omkørsler pga. letbanebyggeri.

Du kan på seminaret høre oplæg om:  

  • Hvordan håndterer Fødevarestyrelsen kosttilskudsområdet i Danmark, og hvordan bruger Fødevarestyrelsen DTU’s risikovurderinger?
  • Kost og kosttilskud. Metoder, indhold og dataindsamling i Den Nationale Undersøgelse af Danskernes Kost og Fysiske Aktivitet 2021-2024
  • Kemisk risikovurdering af fødevarer – en generel gennemgang
  • Risikovurderinger af planter i kosttilskud og vurdering af bivirkningsindberetninger
  • Internationalt arbejde om planter og deres indholdsstoffer 

Tilmelding

Det er nødvendigt, at du tilmelder dig seminaret senest den 17. oktober. Du får efter tilmeldingsfristen sendt mere detaljeret program.

Fakta om kosttilskud

Kosttilskud er koncentrerede kilder til næringsstoffer, som har til formål at supplere de næringsstoffer, vitaminer og mineraler, man får fra kosten. Rigtig mange borgere spiser et eller flere kosttilskud, selvom de fleste får tilstrækkeligt med vitaminer og mineraler fra maden. Der er dog undtagelser i bestemte aldersgrupper, og også eksempler på befolkningsgrupper, der får for mange vitaminer eller mineraler. 

DTU Fødevareinstituttet
Henrik Dams Allé
Bygning 202
2800 Kgs Lyngby
Lyngby-Taarbæk Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30060946

Kontaktperson

LHK
Lene Hundborg Koss
lehk@food.dtu.dk

Send til en kollega

0.047