6 gode råd til at undgå faldgruber i dit IoT-projekt
Denne artikel indeholder annonceret indhold.
IoT kan nemlig hjælpe mange virksomheder med at løse udfordringer, som de fleste i byggebranchen kæmper med i dagligdagen. Det kan være digital overvågning af værktøj, så mindre bliver væk på byggepladserne. Eller det kan være monitorering af motoren på en produktionsmaskine, for eksempel en gravemaskine, så man præcis ved, hvornår den skal serviceres.
Dette er blot et par af mange eksempler på, hvordan IoT kan gøre ting smartere og derigennem reducere dyre omkostninger for adskillige aktører i byggebranchen.
Udviklingen er i fuld gang, og hvis du overvejer at optimere din forretning med IoT, så er der en række faldgruber, som vi kan hjælpe dig med at styre uden om. Læs derfor vores 6 gode råd, så du bliver godt klædt på, inden de trådløse sensorer sættes på arbejdspladsen udstyr og materiel.
Derfor har byggebranchen gavn af IoT
Mange virksomheder i byggebranchen er gået i gang med at udforske mulighederne for at udstyre alt fra værktøj og store industrimaskiner til byggemateriel og sågar selve bygningerne med smarte trådløse IoT-sensorer. De kan bruges til at opfange værdifulde data om blandt andet lokalitet, vibration, temperatur og meget andet. Det kan gøre, at mange virksomheder i og omkring byggebranchen i dagligdagen og på bundlinjen vil finde store besparelser og optimere deres drift.
Men det er vigtigt at være opmærksom på udviklingen inden for IoT, inden de trådløse sensorer sættes på diverse udstyr. Der gøres nemlig en masse gode erfaringer disse år, som kan hjælpe dig til at navigere uden om de gængse faldgruber. Så inden du går i gang med at forbinde din virksomhed med IoT, bør du læse de 6 nedenstående råd, som i sidste ende kan sikre dig større succes med dit IoT-projekt.
1. Pas på med at forelske dig i en teknisk løsning
Det er en gængs fejl, at forelske sig i en smart digital løsning. For her risikerer mange at blive så optaget af et stykke teknologi, at de delvist glemmer, hvilken udfordring, de i første instans skulle finde en løsning på. Derfor er det vigtigt, at du fra start gør det klart, hvilket problem IoT skal hjælpe med at løse. Dét gør, at du med større sandsynlighed ender med at skabe en løsning, der opfylder jeres business case og skaber konkret værdi til din virksomhed.
2. Udvælg de rette partnere til dit projekt
Markedet for IoT er i hastig udvikling, og det kan for mange være svært at finde og vælge de helt rette partnere. Derfor er det vigtigt at klargøre fra start, hvilke kompetencer der er vigtige for at kunne igangsatte dit IoT-projekt. Find ud af, hvem der har viden og teknologien til at hjælpe jer godt på vej. Valget af partnere kan nemlig ofte være forskellen på, om dit projekt bliver en succes eller endnu et projekt i rækken. Nogle af de vigtige spørgsmål, som du bør stille dig selv, når du skal vælge partnere er:: “Kan mine partnere understøtte projektet i hele dets levetid? Er de finansielt robuste? Kan de skalere effektivt? Har de viden og erfaring med lignendende projekter”.
For mange er det svært at finde frem til de relevante partnere. Derfor kan det være en god idé at alliere sig med erfarne specialister, der har indgående kendskab til, hvilke eksisterende løsninger der findes derude. Du kan bl.a. kontakte Telenor IoT, der er specialiseret inden for IoT og netop kan hjælpe dig med at sætte det rette hold af partnere, så du fra start har de rette kompetencer med om bord i dit projekt..
3. Få styr på business casen
For at dit projekt kan blive en realitet, har de fleste brug for en solid og målbar business case, der sandsynliggør, hvordan projektet skaber værdi, og hvorfor projektet er en god idé fra et forretningsmæssigt perspektiv. En business case kan se ud på mange måder - men vigtigst er det, at du får vist, hvorfor projektet er investeringen værd.
Typisk vil erfarne IoT-partnere kunne vejlede og guide dig i processen - og de har ofte viden om afledte værdier, der kan bruges til at styrke din business case, så den medtager alle værdier og giver et så realistisk bud som muligt på, hvordan din virksomhed kan forvente at udlede værdi fra en given IoT-løsning.
4. Find beviser for projektets værdi
Det er vigtigt, at man hurtigt afprøver, om business casen holder, og hvilke udfordringer der måtte være forbundet med din løsning, når man bevæger sig fra idé til virkelighed. Derfor er det en god idé at teste løsningen i et mindre pilotprojekt - eller det man ofte kalder for et ‘Proof of Value’-projekt.
Telenor har stor erfaring med at drive pilotprojekter sammen med deres kunder og kan derfor rådgive fra start til slut gennem hele processen. Desuden tilbyder Telenor gratis test SIM-kort, der kan forbinde jeres løsning i testfasen. På den måde får du alt den støtte, du har brug for, til at kunne afprøve værdien af dit projekt, før løsningen skaleres til resten af virksomheden.
5. Styr udenom den forkerte teknologi
Netværksteknologi og hardware skal altid matche din use case, og derfor er det vigtigt at vide, hvilket netværk, der bedst kan spore netop dine aktiver. Skal I vælge NB-IoT, LTE-M eller er 4G det rigtige valg for jer. Netværksteknologierne er forskellige i forhold til strømforbrug, dækning og mobilitet, og derfor er det ikke ligegyldigt for værdien af dit projektet, hvilken netværksteknologi du vælger.
Læs mere om de forskellige netværksteknologier.
6. Undgå at din IoT-enhed fejler
Når din løsning skal lanceres, er det vigtigt, at du har sikret, at din løsning forbinder effektivt til netværket og i øvrigt performer som tiltænkt under alle relevante forhold. Det er derfor en god idé at teste dine enheder i et professionelt testmiljø, hvor du kan fejlfinde og kvalitetssikre op mod netværket. På den måde kan du validere, afprøve og udforske robustheden og kvaliteten af din IoT-løsning, så du er sikker på, at løsningen virker, som den skal.
Telenor har et af Nordens førende Test Labs med specialdesignede udstyr og erfarne fagfolk klar til at hjælpe dig med at teste din IoT-løsning.
Få succes med Telenor IoT
Telenor er en erfaren IoT-partner med over 200 erfarne IoT-eksperter i Danmark, Norden og resten af verden. Telenor tilbyder blandt andet IoT workshops, test-SIMkort, adgang til Test Lab og professionel rådgivning om alt fra design og facilitering af pilotprojekter til valg af netværksmuligheder og -teknologier. Alt dette vil øge dine chancer for at skabe success med IoT.
Med en partner som Telenor vil dit IoT-projekt derfor blive hjulpet godt på vej - og du sikrer dig viden, som kan hjælpe dig udenom de gængse faldgruber.