23948sdkhjf

Hjælp miljøet, når du vælger din autoophugger

Alt har sin ende, og det gælder bestemt også for biler. Der vil desværre komme en tid, hvor din bil må kaste håndklædet i ringen efter mange års tro tjeneste.

Det er ikke altid nemt at komme til den beslutning, men når bilen kommer til at koste for meget i reparation eller har fået store skader, så er det tid til at skrotte din bil. Der er dog nogle ting, som du skal vide inden du sender din bil til skrot.

Hvornår skal bilen sendes til skrot?
Det helt store spørgsmål er selvfølgelig, hvornår skal bilen sendes til skrot? Hvis du har været i et trafikuheld eller bilen er blevet meget gammel, så er det måske på tide at sende den til en skrothandler. Det er nemlig dit ansvar som bilejer at skrotte din bil, når den ikke længere er egnet til at køre på de danske veje.

Det kan være svært at vide, hvornår det præcis er, hvis ikke man har forstand på biler. Du kan derfor være i løbende dialog med din mekaniker, når bilen sendes til syn. Hvis mekanikeren ikke synes, at det er værd at bruge flere penge på reparationer og vedligeholdelse af bilen, så er det på tide at finde en løsning.

Det er heldigvis forholdsvist nemt at sende ens bil til skrot i Danmark, da man kan finde en certificeret autoophugger rundt i landet.

En miljøvenlig beslutning
Selvom det måske ikke virker sådan ved første tanke, så er det en miljøvenlig beslutning at sende din bil til autoophuggeren. En autoophugger i Danmark skal nemlig være certificeret og miljøgodkendt, inden de må have lov til at skrotte din bil. Det er nemlig ulovligt at skrotte bilen, hvis ikke de er godkendt til det.

Selvom din bil er gammel eller måske lidt rusten, så er der helt sikker store dele af bilen som kan genbruges. Det er nemlig muligt at genbruge dele fra din bil som reservedele til andre. Det bruges især, hvis en bilejer ikke ønsker at købe nye bildele eller helst ikke vil betale fuld pris for en reservedel.

Det er også mere miljøvenligt at have flere reservedele til forskellige biler lokalt, da man så ikke bruger fossilt brændstof på at transportere dem langvejs fra. Man efterlader derfor et mindre aftryk på miljøet ved at genbruge delene fra gamle biler. 

Skrot din bil, få din skrotpræmie
Den helt store tvivl er naturligvis altid, hvor meget man kan få i hånden, når man har afleveret bilen. Man skrotter ikke kun bilen for miljøet og for at slippe af med den, men også for at få en god belønning med hjem. Det afhænger naturligvis af din bils alder, model og standen af den. Jo bedre stand, jo bedre pris.

Dog har Miljøstyrelsen valgt at lave en skrotpræmie på 2200 kr. som udbetales skattefrit til dig. Det er lavet for at gøre det mere attraktivt at skrotte bilen, så den ikke bliver efterladt bag en gammel lade eller andet. Der er visse krav, som bilen skal leve op til for, at du kan få din skrotpræmie, men det giver ofte sig selv. Det er naturligvis ikke muligt at få udbetalt præmien, hvis bilen er udbrændt eller er totalt smadret til ukendelighed.

Du skal derfor kontakte din autoophugger for at høre mere angående en pris for netop din bil. De fleste tilbyder også muligheden for at hente bilen, da det ikke altid er sikkert, at bilen har tilladelse til at køre på vejene mere.

Find den rigtige til jobbet

Man skal selvfølgelig også finde den rette til jobbet. Det afhænger både af, hvor du bor, hvad du mener, at bilen er værd og hvilken autoophugger du har i nærheden. Hvis du befinder dig i hovedstaden eller på Sjælland, så er https://avedoreautoophug.dk/ et rigtig godt og fornuftigt bud.

Du skal nemlig være sikker på, at det er en certificeret og miljøgodkendt autoophugger, som du afleverer bilen til.

Inden du sender bilen af sted, så skal du forsøge at justere dine forventninger til prisen på bilen. Det er ikke nødvendigvis sikkert, at du får den ønskede pris af vide, men du skal ikke altid regne med, at den næste autoophugger vil tilbyde mere. Det handler som sagt om din bils alder, model og stand.

Du bør i stedet for have fokus på, at du afleverer din gamle bil hos nogen, som vil sørge for at skille sig af med den på en forsvarlig vis, så du kan gå derfra med god samvittighed overfor miljøet. Så tag en rigtig god snak med dem, inden du afleverer bilen, eller den bliver hentet, så du er sikker på, at du ikke foretager dig noget ulovligt. Det er nemlig dit ansvar som bilejer, at du afleverer den på lovlig vis.

Send til en kollega

0.031