23948sdkhjf

Hvilke varmekilder er der egentlig i 2020?

Når det kommer til opvarmning af dit hus, er der efterhånden mange muligheder på markedet.

 Selv den erfarne husejer er måske ved at være forvirret over, hvilke muligheder der egentlig er på markedet, og hvilke fordele de forskellige opvarmningstyper har. 

Her kommer en guide og introduktion til, hvilke forskellige opvarmninger, du som privat forbruger kan vælge mellem. 

Naturgas
Den danske naturgas kommer gennem store rør, der er trukket fra Nordsøen. Her løber de gennem gasnettet og ud til forbrugerens fyr. Det, der dernæst sker, er at gassen i fyret antændes, og at varmeinstallationen i huset benytter denne varme til at opvarme huset med. Naturgas er den anden mest benyttede varmekilde i Danmark. Hvis du er på udkig efter eksperter i boligopvarmning kan du med fordel besøge Dansk Varmeservices hjemmeside. 

Fjernvarme
Den mest benyttede kilde til varme i Danmark er fjernvarme. Fjernvarme benyttes af et formodet antal på 65% af alle danske boliger, svarende til cirka 1,7 millioner boliger. Fjernvarme produceres på en række forskellige måder, fra blandt andet affald til olie, til mere vedvarende energityper som for eksempel vind og sol.

Danskerne er blevet gode til at gå over til vedvarende energikilder, og således blev hele 61% af den danske fjernvarme leveret af en sådan kilde.

Luft til vand-varmepumpe
En varmepumpe som du køber, vil blive placeret i en boks uden for dit hus. I denne pumpe, vil luften udenfor blive brugt til opvarmning. Her trækker en ventilator luften ind i en varmeveksler, som så udnytter den varme, som er i luften. Det er en stadig mere populær måde at opvarme sit hus på, men ulempen er, at udedelen af pumpen støjer en del og ikke ser så indbydende ud rent æstetisk. 

Der er mere end 75.000 varmepumper i Danmark, så det er jo endnu et bevis på, at danskerne i høj grad har taget denne form for varmekilde til sig. 

Jordvarme
Når det kommer til jordvarme, er det lidt mere avanceret for den grønne og uerfarne boligejer, der måske ikke lige kender til opvarmningstyper. Det forholder sig sådan, at en varmeslange med frostvæske bliver gravet ned i jorden, og herfra opsamler den varme som er lagret i jordlagene. Den energi flyttes gennem slangen op til huset, hvor den omsættes til varme gennem en såkaldt kompressor. 

Ulempen er, at jordvarme er dyrt og vanskeligt at installere.

Alternative fyr
Nogle af de mere gammeldags måder at få opvarmning i boligen på, er ved at fyre. Her er træpillefyr og oliefyr at nævne. Træpillefyr virker på samme måde som det førnævnte gasfyr, men her fyres blot med træpiller, der er lavet af træspåner og smuld.

Et oliefyr brænder i stedet for olie af, og bruger denne varme til at opvarme dit hus. 

Ulempen ved disse fyr, og grunden til at de i højere grad bliver udfaset i dag, er at de er meget uvenlige i forhold til klimaet. Samtidig er det en meget dyr form for opvarmning. 

Elvarme
Elvarme opvarmer din bolig gennem strømdrevne radiatorer, som står i forskellige rum i din bolig. Ulempen er, at det er en meget dyr varmekilde.

Send til en kollega

0.016