23948sdkhjf

Illum solgt til magasinkæmpe

La Rinascente har købt Illum og investerer i forbedringer for 500 mio. kr.
Den italienske kæde af stormagasiner la Rinascente har købt det historiske danske stormagasin Illum med en målsætning om at fortsætte den progressive udvikling startet af den tidligere ejer Solstra Capital Partners.

- Det er godt tidspunkt for Illum at få en ny ejer, som kan løfte Illum op til det næste niveau, siger bestyrelsesformand i Illum Oscar Crohn.

Goodwill hos danskerne
La Rinascente har planer om at investere i infrastruktur, mennesker, brands og service. I første instans vil investeringen være omkring 500 mio. kr. og forventes at inkludere alle retailområder samt restaurering af den originale facade mod Strøget og opgradering af varesortimentet.

- Stormagasinkonceptet og dens kerneværdier er ligeså relevante i dag, som da det blev grundlagt for mere end 100 år siden. Historiske navne, som Illum, repræsenterer en enorm goodwill hos både danskere og turister. Det er vedvarende og repræsenterer en stil og en kvalitet, der er signifikant. Man kan ikke besøge København uden at besøge og nyde Illum som stormagasin, siger Vittorio Radice, Vice President for la Rinascente.

Et eksklusivt område for shopping
Samtidig med transaktionen har Illum indgået en ny lejekontrakt med ejendommens ejer MGPA, på vegne af MGPA Europe Fund III og to institutionelle investorer.

- Lige fra begyndelsen var vores vision at skabe et eksklusivt shoppingområde i hjertet af København, der vil medvirke til at løfte byens status som shoppingmetropol. Med la Rinascente kommer vi til at arbejde sammen med en af Europas fineste og mest anerkendte stormagasinsoperatører om at opnå denne vision, og vi er stolte over, at vi nu kan præsentere en af de mest betydningsfulde lejeaftaler, der er underskrevet i København i de seneste år, siger Mathias Busck som er Development Manager hos MGPA.

La Rinascente ejer en kæde af i alt 11 stormagasiner i Italien, med flagskibsbutik på Milanos berømte Piazza Duomo. Illum stormagasinet i København er la Rinascentes første uden for Italien.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078