23948sdkhjf

Detailhandelselever vandt guld til DM i Skills

HG-elever dystede i weekenden mod hinanden i forskellige discipliner inden for butiksdrift.
D. 24.-26. januar dystede erhvervsskoleelever fra hele landet i konkurrencen Skills Denmark i Aarhus.

Efter tre dage med masser af godt håndværk og tusindvis af besøgende blev 42 vindere lørdag fejret ved DM i Skills i Aarhus NRGI Park og Arena. Skills-mestrene har udvist enestående talent, og de mere end 250 deltagere fra erhvervsuddannelserne har alle vist, at de i den grad har ægte Skills-factor.

Over 250 unge elever og lærlinge fra erhvervsuddannelserne deltog ved DM i Skills 2013. 31 fag var med som konkurrencefag - fx tekniske isolatører, industriteknikere, møbelsnedkere, frisører, bagere og mediegrafikere. For allerførste gang var også detailuddannelserne repræsenteret ved det store mesterskab.

Langt forløb frem mod mesterskabet
I december afholdtes den indledende lokale konkurrence, hvor HG-elever fra Campus Vejles detailhandelslinje konkurrerede om adgangen til Skills Denmark. Her indgik eleverne samarbejde med byens butikker i forbindelse med afholdelse af julemarked på Søndertorv. Eleverne, der samarbejdede med butikkerne Vom Fass og Bindeballe Købmandsgård, vandt her de eftertragtede adgangsbilletter og i den efterfølgende måneds tid, har eleverne knoklet for at blive helt klar til den endelige Skills Denmark konkurrence.

Eleverne dystede i kategorierne personligt salg, markedsføringsplanlægning, dekoration, brug af IT og hjemmeside samt event. I hver disciplin blev eleverne vurderet på den praktiske udførelse inden for emnet f.eks. rollespil af salgssituationer, afvikling af events, præsentation af hjemmesider samt interviews af dommerne, alt sammen foran publikum i hallen.

Indsatsen bar i høj grad frugt, da Vom Fass gruppen vandt disciplinen ”Brug af IT og hjemmside”, og Bindeballe Købmandsgård-gruppen vandt disciplinen ”Personlig salg”.

Udover sejren i ”Personligt salg” vandt Bindeballe Købmandsgård-gruppen den samlede konkurrence med flest point i samtlige discipliner, og kan dermed kalde sig Danmarks bedste HG-elever.

Hans Kongelige Højhed Prins Joachim, der er æreshåndværker i Aarhus, overrakte præmierne til landets bedste erhvervsuddannelseselever. Han var meget imponeret af de dygtige deltagere.

- Jeg ser, at I alle lægger en kæmpe energi og alt jeres hjerteblod i jeres arbejde. Sådan skal det være. Det er sådan, vi vil have det, sagde Hans Kongelige Højhed Prins Joachim til deltagerne.

Vinderne i konkurrencen indenfor Detailhandeluddannelsen (arbejder i hold):
Nana Risom Poulsen, Vejle, Campus Vejle.
Janni Underbjerg Nebel, Vejle, Campus Vejle.
Mette Møss Pedersen, Vejle, Campus Vejle.
Alex Madsen, Vejle, Campus Vejle.

Udover æren og et håndtryk af Prins Joachim vandt Nana, Risom Poulsen, Janni Underbjerg Nebel, Mette Møss Pedersen og Alex Madsen en tur til Finland i foråret, hvor de skal deltage i detailhandelsprojekt med handelsskoleelever fra flere EU-lande
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079