23948sdkhjf

Solcelleanlæg til SuperBrugsen i Spentrup

Butikkens nye solcelleanlæg er netop færdigmonteret, og den årlige produktion af strøm vil fremover dække 10 pct. af det samlede strømforbrug.
Energien fra solen udnyttes nu til fulde hos SuperBrugsen i Spentrup. Deres nye solcelleanlæg er netop færdigmonteret, og den årlige produktion af strøm vil fremover dække 10 % af den store butiks samlede strømforbrug.

- Vi gør det først og fremmest, fordi vi har et ønske om at være miljøbevidste. Vi synes, at solcelleanlægget sender et godt signal til kunderne, og vi har også fået mange positive kommentarer netop fra kunderne. Nogle af de erhvervsdrivende i byen har også vist interesse for selv at få installeret solceller, fortæller Lars Pedersen, uddeler i SuperBrugsen i Spentrup.

En investering i solceller
Beslutningen om et solcelleanlæg blev taget efter et år med god indtjening.

- Det gode resultat gjorde det muligt at investere i et solcelleanlæg. Med en forrentning på 8 % kunne det bedre betale sig for os at investere i solceller fremfor at have pengene stående på en konto, forklarer Lars Pedersen.

Udover den gode signalværdi var solcelleanlægget også en mulighed for SuperBrugsen for at investere et overskud i noget, der giver en bedre forrentning.

Solcelleanlægget blev tilsluttet den 3. januar, men har været længere undervejs end beregnet. Det skyldes vejrforholdene, som ikke altid er det mest egnede i vinterhalvåret, når der skal monteres solceller på tagene. Derfor kom anlægget i gang med en smule forsinkelse.

Flere solceller på vej
I starten af september sidste år indhentede SuperBrugsen et tilbud på et solcelleanlæg hos energiselskabet OK, som SuperBrugsen er medejer af. SuperBrugsen overvejer nu at investere i flere solcellepaneler.

- Vi forventer, at anlægget er betalt af over 12 – 14 år, fortæller Lars Pedersen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094