23948sdkhjf

Klumme: Fælles fodslaw

Om bymidten som det bedste visitkort.
“FÆLLES FODSLAW om bymidten med detailhandel, håndværks- og servicefag som det bedste visitkort” var især i 80`erne og 90`erne arbejdstemaet for de mange erhvervs- og kommunalpolitiske debatmøder og konferencer, hvor jeg medvirkede som indleder og mødeleder.

Det var med til at inspirere til mange gode initiativer og bymidteinvesteringer både erhvervs- og kommunalpolitisk til styrkelse af bymidterne ud over landet som en kommunes bedste visitkort med mange gode arbejdspladser.

En udvikling, der er gået lidt for meget i stå siden årtusindeskiftet især siden finanskrisen startede.

Bymidtestyrkelse med god tilgængelighed og lokalpolitisk opbakning som et godt visitkort, når der skal tiltrækkes og fastholdes gode medarbejdere til de lokale arbejdspladser og som gode skatteborgere bør have høj lokalpolitisk prioritet, inden det er for sent især i mindre og mellemstore byer/handelsområder. Det viser udviklingen med “smitsomme butikslukninger og kridtede vinduer” her under finanskrisen og især nu efter nedlukning af lukkeloven den 1. oktober.

For at opnå tilstrækkelig prioritet og opmærksomhed under valgkampen til kommunevalget til efteråret, så bør temaet også nu sættes højt på dagsordenen på de kommende ordinære generalforsamlinger i lokale erhvervsmæssige, kulturelle og politiske foreninger. Hvis ikke så drukner emnet måske i alt for megen populistisk mindre vigtig valgkampdebat på møder og i lokale medier.

Sæt f.eks. temaet til debat på/efter ordinær generalforsamling i erhvervsmæssige foreninger med et panel på 6-8 af bl.a. også formænd for andre foreninger, borgmester, viceborgmester og politiske formænd.

Det kan måske inspirere til et senere større lokalt erhvervs- og borgerpolitisk debatmøde/valgkampmøde med fremtiden for bymidten som et fornyet godt visitkort - som et hovedemne.


Bent Aarrebo Pedersen er formand for Danmarks Handelsstandsforeninger.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094