Bagermestre vil bremse Lidls nybagte brød
Danske håndværksbagere er trætte af, at konkurrenter på servicestationer og i nærbutikker sælger brød som ”friskbagt” eller ”nybagt”, når det er forbagt frossent brød, der opvarmes i bake-off ovnen.
- Det er Fødevarestyrelsens opgave, at vores konkurrenter overholder spillereglerne, siger BKDs formand Hardy Christensen.
Lidl Danmark ønsker ikke at kommentere BKDs henvendelse til Fødevarestyrelsen, før der er truffet en afgørelse.
Bager- og konditormestrene har tidligere haft held til at bremse kæder og butikker i at bruge betegnelsen friskbagt. For nylig måtte en servicestation i Vildbjerg ophøre med at markedsføre sit forbagte bake-off brød som friskbagt, og sidste år fik BKD også
Fødevarestyrelsen til at gribe ind og stoppe 7-Eleven kæden i at markedsføre brød som ”friskbagt” hele dagen.
Læs mere i Dansk Handelsblad fredag 5. oktober