23948sdkhjf

Kunderne får 1.000.000 ekstra åbningstimer

De store dagligvarebutikker og discountbutikker står foran en historisk stor udvidelse af åbningstiden, når lukkeloven forsvinder 1. oktober. Kæderne udvider i gennemsnit antallet af åbningstimer med 14 procent.
Det svarer til omkring ti timer ekstra om ugen – eller i runde tal 1 million timer i alle kædernes butikker på årsbasis.

Søndagsåbent bliver i fremtiden reglen og ikke undtagelsen i dagligvarehandelen. Kun én enkelt kæde - den lille ABC Lavpris i det midtjyske - fastholder søndagen som fridag, mens alle øvrige kæder har valgt at begynde at holde åbent de 48-49 søndage om året, som de nye regler giver mulighed for. Kædernes største butikker får dermed 18-19 åbne søndage mere om året.

Samtidig har de fleste kæder og butikker skruet dramatisk op for åbningstiden også på hverdage. Flere af kæderne har valgt at udvide åbningstiden på hverdage med en time enten aften eller morgen - eller begge dele.
Dansk Handelsblad har beregnet stigningen i antallet af åbningstimer i de store dagligvarebutikker og discountkæder, der har omkring 90 pct. af omsætningen på dagligvaremarkedet.

Læs mere i Dansk Handelsblad
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079