23948sdkhjf

KFI har ni måneder til at rydde op

Erhvervsstyrelsen pålægger KFI at dele ud af overskud og egenkapital til fordel for landets købmænd. Milliardfonden afholder sig fra at kommentere situationen.
Bestyrelsesformand Frits Rasmussen har ikke ønsket at svare på en række spørgsmål fra Dansk Handelsblad om, hvordan bestyrelsen forholder sig til den lange række af krav til fondens ageren fremover, som Styrelsen offentliggjorde 12. september.

.Langt hen ad vejen lover Styrelsens krav imidlertid godt for de købmænd, som har drømt om, at den gamle fond med en egenkapital på hele 3,2 mia. kr. optrådte mere rundhåndet i forhold til købmændenes behov for investeringer.

Styrelsen understreger nemlig, at en ny strategi i KFI skal "fremme fondens formål og i særdeleshed den frie danske købmands interesser".

Købmændene kommer dog til at væbne sig med tålmodighed, før de bliver meget klogere på, hvordan KFI vil opfylde bl.a. krav om, at der skal "indsættes et eksternt uddelingsformål i vedtægterne", og hvordan KFI "fremadrettet vil nedbringe fondens betydelige egenkapital til gavn for uddelingsformålet".

Begge dele fremgår af et brev fra Erhvervsstyrelsen til fondens bestyrelse, som Dansk Handelsblad har fået aktindsigt i.

KFIs bestyrelse har nu en frist frem til 1. juli 2013, hvor den bl.a. skal aflevere udkast til ny strategi og plan for, hvordan den vil dele ud af pengene.

Læs mere i Dansk Handelsblad


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141