23948sdkhjf

Irma-kunst på dåse

Irma har gennem flere årtier givet talentfulde samtidskunstnere mulighed for at dekorere den populære kunstdåse. I år er kunstnerduoen Randi og Katrine udvalgt.
Irma giver igen i år danskerne mulighed for at få en bid af samtidskunsten med hjem, når Irma introducerer en ny kunstdåse og to forskellige kunstposer.

Det betyder, at de skaber unikke kunstværker for Irma og til Irmas kunder. De har udsmykket en ny kunstdåse, som er udsmykket med en række af Randi og Katrines mest kendte værker sat ind i en sættekasse. Randi og Katrine har allerede udstillet i Seoul og New York – og får nu mulighed for at komme bredt ud gennem Irmas årelange tradition med kunstdåser.

Dåserne vil være til salg i uge 37, og overskuddet af salget går til velgørenhed.

Irma har gennem flere årtier givet talentfulde samtidskunstnere mulighed for at dekorere den populære kunstdåse. Årets huskunstnere hos Irma er Randi og Katrine, som også laver et indkøbsnet og en genbrugspose. Kunstnerparret er mest kendt herhjemme for at vinde konkurrencen ”Vores Kunst”, der blev vist på Danmarks Radio i 2011. Her vandt de med et projekt, hvor de skal dekorere Ærøfærgen.

- Vi er utrolig glade for at få mulighed for at dekorere Irmas kunstdåse. Det er et af de store kunstneriske klenodier ligesom Tivoliplakaten, siger Randi Jørgensen og Katrine Malinovsky fortsætter:

- Gennem kunstdåsen kommer vi ud til en helt masse mennesker, og vi får leget med opfattelsen af kunst. Et af vores mål med vores kunst er at vise, at der er andre måder at se verden på. Ting, som vi har en opfattelse af, kan med nogle ryk eller forskydninger pludselig have nogle andre betydninger. De stærkt genkendelige elementer som Irma har i sine indpakninger og butikker giver os interessante muligheder for at skabe spændende kunst.

Kunst til alle
Per Arnoldi skabte den første Irma-kunstdåse i 1970, og siden har bl.a. været Bjørn Wiinblad, Julie Nord og Tal R dekoreret dåserne. Kunstdåsen af Randi og Katrine viser en række af deres værker placeret i en sættekasse. Det er på én og samme tid hyggeligt, men også mystisk og forvirrende. Uanset hvor mange gange man kigger på dåsen, dukker der nye historier op.

- Irma har en lang tradition for at samarbejde med kunstnere. Vi har tidligere fået kunstnere til at dekorere butikker, ligesom vores plastikposer med kunstnere har eksisteret i mange årtier. I år er Randi & Katrine vores huskunstnere, og vi er utrolig glade for dåsen og poserne, som de har designet. De meget klare farver, figurative og genkendelige hverdagselementer gør deres kunst meget fængende. Danskerne får adgang til unik kunst i et spændende formsprog, siger marketingchef Gitte Matzen hos Irma.

Dåsen er nr. 33 i rækken og produceres i 11.000 stk. og koster 69 kr. og sælges fra uge 37. Genbrugsposen er fremstillet af genanvendeligt plast og koster 15 kr., mens indkøbsnettet af økologisk bomuld og koster 39 kr. De sælges fra uge 38 i alle Irmas butikker og på www.irmatorvet.dk . Overskuddet fra salget fra de tre produkter går til velgørenhed i 2013.

Irma blev grundlagt i 1886, hvilket gør Irma til den næstældste dagligvarekæde i verden. Siden 1970’erne har Irma formidlet kunst på dåser og poser.

Læs mere om: Irma
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094