23948sdkhjf

Det må pølsen ikke hedde...

Det går ikke an at kalde en pølse for Øffe eller Tykke, mener Fødevarestyrelsen, som har bedt en økologisk pølsemager i Asnæs om at finde på nye navne.
Navne som Basil, Tykke, Valnød og Øffe er ikke velegnede til spegepølser.

Det mener Fødevarestyrelsen, som – med henvisning til den gældende EU-lovgivning – har bedt den økologiske pølsemager Eirik Vinsand fra Mindeslund.dk om at ændre navnene på sine produkter.

- Jeg synes, det er langt ude, og der bør være en nedre grænse for, hvor rigidt man bør tolke de her regler. Alle og enhver kan jo se, at det her er en pølse, siger Eirik Vinsand til TV2 Øst.

Trods den principielle modstand har Eirik Vinsand overgivet sig, så Øffe nu eksempelvis hedder "Spegepølse med svinekød".

- Det er da så gråt i gråt. Det er da meget sjovere, hvis lille Peter må sige: Mor, jeg vil gerne have et stykke med Øffe. Men det må vi ikke, og så følger vi reglerne. Sådan er det, siger pølsemageren.

Læs også: Fødevarestyrelsen lover klarere navneregler

Fra Fødevarestyrelsen lyder forklaringen, at lovgivningen frem for alt er til for forbrugernes skyld.

Fødevarechef Henning Knudsen siger:

- Det er EU-lovgivningen, der forsøger at beskytte forbrugerne imod lidt for frisk markedsføring. Derfor skal der stå på pakken, hvad det er man køber. Det er faktisk udmærket, og man skal huske, at reglen her jo ikke er lavet på grund af denne pølse.

Det er fortsat tilladt at kalde produktet ved et andet navn. Blot skal det også fremgå af etiketten, hvad produktet reelt består i.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094