23948sdkhjf

Fagforbund: Grov chikane fra Arla

Arla udøver chikane og angriber hele tillidsmandssystemet ved at presse to medarbejdervalgte medlemmer ud af bestyrelsen. Arla afviser kritikken.
Nyheden om at de to medarbejderrepræsentanter Bjarne Bundesen og Bjarne Hass Nielsen fra henholdsvis Christiansfeld Mejeri og Brandbrand Mejeri udtræder fra bestyrelsen i Arla, dækker over chikane og et decideret angreb på tillidsmandssystemet fra mejerigigantens side.

Det mener de to medarbejderes fagforbund, henholdsvis 3F og Fødevareforbundet NNF.

- Det er grov chikane fra ledelsens side. De to har aldeles ikke brudt noget tavshedsløfte eller handlet i strid med nogen forretningsorden. De har kun orienteret kolleger om noget, som var almindeligt kendt i koncernen, siger forbundssekretær Poul Erik Faarkrog, som har mejerisektoren som ansvarsområde i Fødevareforbundet NNF.

Alvorligt at sprede følsom viden
Han henviser til en orientering i det interne organ Inforat, som udsendes til cirka 80 tillidsfolk og lignende i Arla, hvor Bjarne Bundesen og Bjarne Hass Nielsen omtalte mejerilukninger i koncernen samt at Arla forhandlede om en fusion.

Arla tilbageviser i dag over for Food Supply, at der var tale om offentligt kendte oplysninger og understreger, at referaterne fra bestyrelsesmøderne eksplicit gjorde opmærksom på, at indholdet var fortroligt.

- Man spreder ikke følsom viden fra bestyrelsesmøder. Det er alvorligt. Bestyrelsen kan ikke arbejde optimalt, hvis ikke der er sikkerhed for fortrolighed og tillid, understreger bestyrelsesformand Åke Hantoft.

Et frontalangreb på tillidsmandssystemet
Hos 3F er opfattelsen imidlertid en anden. Vagn Henriksen, forhandlingssekretær i Den Grønne Gruppe i 3F, mener, at Bjarne Bundesen og Bjarne Hass Nielsen blev chikaneret af Arla-ledelsen og presset ud.

- Vi ser med meget stor alvor på sagen. Faktisk betragter vi handlingen som et frontalangreb på hele tillidsmandssystemet. Det vil vi på ingen måde finde os i, og vi overvejer nu det videre forløb i sagen.

Den udmelding møder imidlertid heller ikke forståelse hos Arla.

- Jeg kan kun sige, at vi i Arla har stor respekt for tillidsmandssystemet, hvilket vores historie også vidner om. De to bestyrelsesmedlemmer har delt følsomme informationer i strid med vores forretningsorden og i strid med en specifik aftale, vi havde i bestyrelsen. Det er dybt alvorligt, uanset om man er medarbejderrepræsentant eller andelshaver. Det udgør en risiko for virksomheden, og lige så alvorligt; det ødelægger enhver tillid fra den øvrige del af bestyrelsen, pointerer bestyrelsesformand Åke Hantoft.

Ingen møder uden nye medarbejderrepræsentanter
Fra Arlas side understreger man, at det ikke er planen at lade de to medarbejdervalgte poster udgå af bestyrelsen.

I stedet skal to nye repræsentanter vælges af medarbejderne, og ind til da vil der ikke blive afholdt nye møder, lyder forsikringen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.378