Legetøjskæde med milliontab i CVR-klemme
Et ægtepar fra Herning åbnede for syv år siden en legetøjsbutik, som hurtigt blev til en kæde med vokseværk.
Men kæden mangler endnu at give overskud.
Torben Krogh og Heidi Ritter, der står bag legetøjskæden Børnenes Kartel, har indtil videre sat næsten 9 mio. kr. til. Men det er helt efter planen, forsikrer Heidi Ritter.
- Vi er stadig i investeringsfasen, skriver hun i en mail til RetailNews.
Nedbragte underskuddet
På kun syv år har ægteparret bag Børnenes Kartel åbnet fem butikker – som de selv kalder børneuniverser – og en webshop. Kæden er bygget på en mangeårig passion for legetøj.
Ifølge Heidi Hitter har strategien hele tiden været, at Børnenes Kartel i de første mange år ikke behøver at kaste profit af sig. Sidste år lød underskuddet på 2 mio. kr., hvilket var mindre end året før – men større end forventet.
- Dette skyldes coronaen, som har kostet dyrt for fem lukkede butikker i så mange måneder, skriver Heidi Ritter.
Ingen kompensation
Alle Børnenes Kartels butikker og webshoppen ligger under samme cvr-nummer. Det betyder, at hver enkelt butik ikke har kunnet få kompensation under corona på trods af tvangslukning.
Kompensationen udregnes nemlig efter cvr-nummer, og dermed afhænger det af virksomhedskonstruktionen, hvorvidt åbne butikker eller onlinesalg tæller med i regnestykket.
Den manglende kompensation var ifølge Heidi Ritter stærkt medvirkende til, at underskuddet i Børnenes Kartel sidste år blev 500.000 kr. større end forventet.
Hvordan dette regnskabsår kommer til at arte sig, tør Heidi Ritter endnu ikke spå om. Det afhænger i høj grad af, hvor længe coronapandemien varer, og om kædens butikker må holde åbent eller ej.
Trods seks år i træk med underskud er egenkapitalen i Børnenes Kartel fortsat i plus med knap en halv million kroner. Virksomheden beskæftiger i gennemsnit 18 fuldtidsansatte.
Børnenes Kartel har to butikker i Herning og én i hhv. Silkeborg, Aalborg og Kolding.