23948sdkhjf

Natdistribution af fødevarer er oplagt

Både CO2-udslippet og trængslen på vejene reduceres, hvis et forsøg med natdistribution af fødevarer indføres permanent.
Mens regeringen droppede planerne om en såkaldt trængselsring omkring København, arbejder andre kræfter på at reducere CO2-udslippet og nedbringe trængslen på vejene gennem konstruktive løsninger.

En af disse er Søren Andersen, som leder et forsøgsprojekt i Region Syddanmark for Væksthus Danmark med fokus på natlig godskørsel.

Projektet blev skudt i gang i starten af 2011 med en bevilling på 1,7 mio. kr., og er netop blevet bevilget yderligere 3 mio. kr. til fortsat udvikling.

- Det skal også ske for at gøre noget godt i relation til miljøet ved eksempelvis at reducere udslippet af CO2. Dertil kommer, at det er metoden til at få klippet toppen af den trængsel, vi kender på stort set alle veje i dag, lyder begrundelsen fra Søren Andersen om projektet, der hedder ”24T Transport”, til Børsen.

En oplagt idé
Med i styregruppen er blandt andre repræsentanter for landets vognmænd. Her møder hele grundtanken opbakning.

- Det er da oplagt. Vejene ligger der jo i forvejen, og de er tilgængelige døgnet rundt, siger Mogens Therkelsen, der ikke bare er adm. direktør i transportfirmaet H.P. Therkelsen i Padborg men også er formand for brancheorganisationen International Transport Danmark (ITD) samt DI Sønderjylland og med i Styregruppen bag projektet “24T Transport.”

Ifølge Mogens Therkelsen vil det give mening at lade lastbilerne køre ind i de store byer fra klokken 21 til 6 om morgenen.

Men en gennemførelse af projektet kræver mere velvilje end en økonomisk bevilling fra politisk side.

- Kommunerne skal give tilladelse til, at vi må køre ind i byerne om natten, og butikkerne skal være åbne for at modtage varerne om natten. Lige nu er langt de fleste dagligvarebutikker indrettet, så det kan lade sig gøre. De bruger bare ikke de muligheder, fordi mange kommuner har udstukket en række restriktioner på det område, siger Søren Andersen fra Væksthus Danmark.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.105