23948sdkhjf

Her er de nye retningslinjer til restauranter, caféer og værtshuse

Fra mandag kan serveringssteder som restauranter og cafeer igen åbne for gæster, og nu er myndighederne klar med nye retningslinjer.

Der skal være to kvadratmeter til rådighed pr. person, hvilket er en reduktion fra de fire kvadratmeter, der tidligere har været tale om for blandt andet detailhandlen. Siden er afstandskravet dog også blevet slækket.

Pladskravet er dog stadig fire kvadratmeter, hvis "kunderne det pågældende
sted i al væsentlighed står op", som der står i retningslinjerne.

Desuden må restauranter, cafeer og lignende ikke modtage selskaber på flere end 10 gæster, jævnfør forsamlingsforbuddet.

Alle serveringssteder, hvor der serveres mad, drikkevarer eller tobak til indtagelse på salgsstedet, skal derudover lukke ved midnat. 

- Jeg er glad for, at det nu igen bliver muligt at gå ud og nyde en god middag eller få en kop kaffe eller øl med en ven ved stambordet. Det ved jeg, der er mange, der har savnet. Og jeg ved også, at restauranterne og caféerne står på spring for at byde deres gæster velkommen tilbage. Derfor er jeg glad for, at myndighederne efter tæt dialog med branchen er klar med retningslinjer for, hvordan det kan ske på en forsvarlig og tryg måde, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) i en pressemeddelelse.

Den samlede oversigt over retningslinjerne kan du finde her.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094