23948sdkhjf

Flere købere bankede på døren hos Sjakk

Byggekæden havde gennemført en vellykket turnaround og det tiltrak købernes opmærksomhed, fortæller formand

Den selvstændige midt- og østjyske byggekæde Sjakk fik en kort levetid. Sjakk blev dannet i 2017 ved opkøb af seks trælaster og skulle efter en turnaround leve videre som en lokalt forankret selvstændig kæde.

- Men så bankede køberne på døren. Vi var i dialog med i alt fire, hvor to var tættere på. Og vi endte med at få et godt tilbud. Det gjorde vi bestemt, siger bestyrelsesformand Henrik Rasmussen fra Sjakk.

Onsdag meddelte den landsdækkende gigant Stark så, at de har købt kæden. Ingen af parterne vil sætte tal på købsprisen.

Forvandlingskur
Sjakk blev dannet ved to lokale virksomheds-ejeres køb af seks XL-Byg trælasthandler gennem en overtagelse af Juelsminde Gruppen i 2017. Ejerne af Sjakk er de to lokale erhvervsdrivende Michael Thorup Mortensen og Mads Walter Kloster.

Efterfølgende har kæden gennemgået en forvandlingskur, butikkerne blev meldt ud af XL-Byg, to butikker er lukket og 20 medarbejdere fyret.

- Da vi overtog virksomheden var den skrantende, men vi fik den til en fornuftig pris og ville gerne ind i den her branche. Ejernes virksomheder er lokalt forankrede i det område, hvor trælasterne opererer, siger Henrik Rasmussen.

De seks tilkøbte butikker i Sjakk lå i henholdsvis Hedensted, Give, Haarby, Egtved, Juelsminde og Ejstrupholm. Nu er Haarby og Juelsminde lukket.

Salget af Sjakk til Stark afventer konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Sjakk A/S
Mio. kroner 2018 (9 måneder) 2017
Bruttofortjeneste 27,3 30,4
Resultat før skat -2,5 14,8
Årets resultat -1,9 13,6
Balance 138,6 61,3
Egenkapital 34,4 30,6
Antal ansatte 68 71

Regnskab afsluttet 30. september 2019


Læs hele artiklen om Starks opkøb af Sjakk på Retail News' søstermedie Licitationen - Byggeriets Dagblad (kræver log ind)

Køberne bankede på døren hos Sjakk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.317