23948sdkhjf

Nordjyderne holder fast i poserne

Danskerne dropper poserne i stor stil, men nordjyderne halter efter.

Det er snart flere år siden, at bæreposerne i supermarkederne begyndte at koste penge, og i dag, hvor der er kommet meget fokus på plastikspild, er mange andre butikker fulgt med og kræver også betaling for poser.

En undersøgelse lavet af virksomheden Spenderlog, som blandt andet står bag en app, hvor man kan se C02-aftrykket fra sine indkøb af madvarer, viser at danskerne generelt har fanget budskabet og bruger færre bæreposer.

Det fortæller Spenderlog i en pressemeddelelse.   

Undersøgelsen viser, at andelen af danskere som ikke bruger poser er steget fra 47 procent i tredje kvartal 2018 til 62 procent i 3. kvartal 2019.

I toppen ligger region Hovedstaden, hvor to tredjedele af borgerne har fundet en anden måde at fragte varer på end plastikposer.

I den anden ende af spekteret finder vi region Nordjylland, hvor det blot er halvdelen som ikke bruger bæreposer.

Undersøgelsen viser desuden, at 15 pct af danskerne er stoppet med at bruge bæreposer, mens 19 pct. reduceret forbruget af bæreposer.

Desværre er der også 19 pct., svarende til knap hver femte, som har øget deres forbrug af poser.

Om undersøgelsen
Undersøgelsen er baseret på en opgørelse af dagligvareindkøb for et repræsentativt udvalg af danskere som er brugere af Spenderlog-appen eller CO2Food-appen.

Godt 1000 brugeres data indgår i undersøgelsen. Hvis en kunde har købt en eller flere bæreposer i forbindelse med et indkøb, indgår det som køb af bærepose.

Spenderlog står bag de to apps ”Spenderlog” og ”CO2Food”, hvor brugeren deler sine elektroniske kvitteringer eller scanner dem selv.

Herefter omdannes kvitteringerne til indsigt om forbrugsvaner enten målt på kroner (Spenderlog) eller i CO2-aftryk (CO2Food).

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.115