Trængt Silvan mister tredje topchef på to år
Morten Juel var ellers ved godt mod, da det i maj blev annonceret, at han i en såkaldt delt direktørstilling sammen med tyske Jan Becker skulle stå i spidsen for at lede Silvan fra krise til profitabel vækst.
– Det er jo en strategi, der blev etableret for længe siden, og det er jo egentlig bare - i anførselstegn - at eksekvere den og sørge for, at vi følger den rigtige udvikling, udtalte Morten Juel i den forbindelse til Børsen.
Der skulle imidlertid ikke gå mere end 60 dage, før den nye direktør fratrådte posten. Tirsdag aften kunne Børsen fortælle, at Morten Juel fratrådte sin stilling allerede den 11. juli, og dermed er den delte direktørpost ikke længere delt.
– Morten Elvar Juel og jeg indgik samarbejdet som co-CEO’s på den præmis, at det krævede et fælles perspektiv på, hvordan Silvan skulle ledes fremover. Det har vi ikke kunne nå til enighed om. Når man ikke er enige om præmissen for retningen af samarbejdet, ville det ikke være ansvarligt at fortsætte med en co-CEO-konstellation. På det grundlag er Morten Elvar Juel blevet bedt om at træde ud af direktionen, skriver Jan Becker, adm. direktør i Silvan i en mail til Wood Supply.
Gang i svingdøren
Da Morten Juel og Jan Becker i maj overtog lederskabet, var det efter Jesper Lien, der tiltrådte posten midlertidigt i november 2017, da Silvan blev solgt til den tyske kapitalfond Aurelius. I maj var meldingen, at Jesper Lien skulle fortsætte i kædens bestyrelse og desuden bestride en post som operating partner i Aurelius, men også han har nu valgt at vinke farvel til den kriseramte byggemarkedskæde.
I en mail til Børsen fortæller Jesper Lien, at han opsagde både jobbet som administrerende direktør samt som operating partner i Aurelius tilbage i marts, og af cvr-registret fremgår det, at han desuden fratrådte sin bestyrelsespost 11. juli; samme dag som Morten Juel fratrådte sin direktørstilling.
Tidligere på året valgte daværende økonomidirektør Jesper Blauenfeldt af forlade sin stilling efter blot syv måneder på posten.
En tung turnaround
Silvan har gennem længere tid været i store problemer. Mens konkurrenterne er vokset i et stigende marked, er Silvan stået stille, og regnskabet for sidste halvdel af 2017, som var første regnskabsperiode, efter Aurelius købte kæden, viste et underskud på 44,5 mio. kroner efter skat. I 2018 lød underskuddet på knap 13 mio. kroner, og dermed har koncernen altså tabt mere end 57 mio. kroner på halvandet år.
Under Jesper Liens ledelse og umiddelbart efter Aurelius’ overtagelse igangsatte kæden en storstilet turnaround, og siden er der blevet investeret tungt i at ombygge en række butikker og skruet op på it-området. Målet er, at Silvan inden for to år tjener penge igen.