23948sdkhjf

Forbrugerråd advarer: Danmark er et fristed for lånehajer

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) er utålmodig i forhold til opgør med et ublu kviklånsmarked i Danmark.

21 EU-lande har lagt loft over de renter og omkostninger, som private lånefirmaer har ret til at opkræve af deres kunder.

Men i Danmark er der fortsat frit spil for brutale lånerenter, og det gør landet til fristed for udenlandske kviklånsfirmaer.

Det vurderer Forbrugerrådet Tænk, skriver Politiken fredag aften.

Det er meningen, at loftet skal beskytte forbrugerne mod de mest aggressive kviklånsfirmaer, der ikke går af vejen for at opkræve årlige låneomkostninger på flere hundrede procent eller mere.

Blandt andet opererer islandske kviklånsfirmaer via Danmark, fordi der ikke er noget loft over renterne, påpeger Anja Philip, der er formand i Forbrugerrådet Tænk.

- Det viser virkelig, at vi har et wild west på det her marked i Danmark, når der ikke er rentelofter, siger hun til Ritzau.

Formanden mener, at det er en helt ublu forretningsmodel, som kviklånsfirmaerne kører, når de udbyder lån til skyhøje renter.

- Det kan stoppes ved at lægge et loft over, hvad man må tage i renter, som mange andre lande har gjort, siger Anja Philip.

Danmark skal ikke være fristed for aggressive kviklånsvirksomheder, påpeger erhvervsminister Simon Kollerup (S).

- Jeg vil gerne sige meget klart, at regeringen vil gøre op med det her ublu kviklånsmarked, siger han til Politiken.

Han fortæller, at han får mange henvendelser fra borgere i alle samfundslag, der enten er kommet galt af sted, eller kender nogen, der er kommet galt af sted, og som er fanget i egentlige gældsfængsler.

- Derfor kommer vi til snart at lave det opgør, som vi har varslet, og jeg tror sådan set, at jeg er en af dem, der er mest utålmodig med at komme i gang, siger han.

Ifølge Anja Philip er det positivt, at der er et politisk flertal i Danmark, der bakker op om, at der skal indføres rentelofter.

- Det loft skal ligge på 20 procent, hvis det står til os. Det er et afbalanceret niveau at lægge det på, så det stadig kan betale sig at udlåne penge uden at sende nogen direkte ned i gældspiralen, siger hun.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11