23948sdkhjf

Hanegal-stiftere næsten klar med kødfri millionsatsning

Ægteparret Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard - stifterne af den økologiske fødevarevirksomhed Hanegal - er nu tæt på for alvor at tage hul på næste kapitel i deres fødevareliv.

De har investeret 35 millioner kroner i en ny, 2.400 kvadratmeter stor fabrik, der bliver indrettet i en ombygget svinestald i Hedensted. Dér vil ægteparrets nye virksomhed, Organic Plant Proteins, producere proteinrige fødevarer, der i første omgang bliver baseret på granulater fra ærter og hestebønner, som kan blødes op og bruges i madlavningen som var det kødfars.

Det skriver Horsens Folkeblad.

Fuldt indkørt skal den nye fabrik i 2022 levere mere end 3.000 tons planteprotein om året fra fire anlæg. Men Organic Plant Proteins begynder i oktober efter planen med et enkelt anlæg, som årligt kan producere cirka 900 tons.

- Udyrket land
At virksomheden primært baserer sine produkter på ærter og hestebønner skyldes, at de har et langt lavere CO2-aftryk end sojabønner, som sædvanligvis bliver anvendt til køderstatninger, nævner Horsens Folkeblad.

- Alene når vi snakker ærter, findes der over 100 forskellige slags, og derudover kan man udvikle på eksempelvis linser eller quinoa. Det er udyrket land, vi træder ind i, så der er helt sikkert nogle muligheder, vi ikke har fået øje på endnu. Udfordringen ligger i at fremstille produkterne, så tekstur og smag er optimal. Er der en bismag af ært, fungerer det jo ikke længere som en reel erstatning for kød, siger Ulrich Kern-Hansen til avisen.

Pengene til den nye virksomhed har Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard ikke mindst skaffet via deres nylige salg af hovedparten af Hanegal, som de nu kun ejer 25 procent af.

Selskab Future Food Invest har siden 1. juli ejet 60 procent af Hanegal-aktierne, mens Hanegal-direktør Cees Kuypers, som har været medejer siden 2017, nu er oppe på at eje 15 procent.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141