23948sdkhjf

Netto & WWF beder danskerne om hjælp til at kortlægge plastik-Danmark

I foråret 2019 undersøgte WWF Verdensnaturfonden, i partnerskab med Netto, og 35 danske familier plastikforureningen på 10 danske strande og kunne konkludere, at plastik også er et stort problem i Danmark.

Man fandt mere end 6000 stykker affald svarende til 150 kg på få kilometer, der stammede fra alt fra mademballage over engangsplast til industridele fra udlandet.

Nu beder Netto og WWF danskerne om hjælp til at kortlægge problemet. 

- Vi har alle sammen et ansvar, når det kommer til udfordringen omkring plastikaffald i naturen. Os i Netto og os som danskere. Det starter med, at vi bliver klogere på problemets omfang herhjemme og dernæst finder på smartere løsninger til at sikre, at plastikken ikke ender i naturen. Vi tror på, at vi kan lykkedes med at mindske plastikproblemet sammen, derfor håber vi, at så mange danskere som muligt vil dele deres lokale bud på, hvor plastikforureningen er størst, med os og WWF, så vi kan få indsigt i, hvilken plastik der findes og hvor det kommer fra, siger Majken Bramstrup, der er CSR-ansvarlig i Netto Danmark.

- Vi finder for eksempel slikposer, der er over 10 år gamle, men som skræmmende nok ser helt nye ud. Nu vil vi gerne bede danskerne om at hjælpe med at lokalisere de mest plastik-befængte områder i Danmark, som kan blive ryddet for plastik, siger Malene Møhl, plastikekspert i WWF Verdensnaturfonden.

I indsatsen for at gøre det lokale Danmark mere plastikfrit fungerer WWF Verdensnaturfonden igen som videnspartner for Netto, hvor de blandt andet stiller sine plastikeksperter til rådighed for at vurdere danskernes egen lokale plastiknomineringer.

Ved at få identificeret de lokale plastikbelastede naturområder vil Netto og WWF over de kommende uger udvælge de mest egnede områder at undersøge og rydde for plastik i efteråret.

Det er en fortsættelse af WWF Verdensnaturfondens Projekt Plastik-Smart, der i foråret 2019 undersøgte 10 danske strande over hele landet i partnerskab med Netto Danmark.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111