23948sdkhjf

Derfor var der demonstranter foran ny Uniqlo-butik i København

Ikke alle var glade, da den hypede japanske tøjkæde Uniqlo åbnede sin første danske butik i sidste uge.

Da den japanske tøjkæde Uniqlo åbnede sin først danske butik på Strøget i København sidste fredag, var det nok en af de mest hypede butiksåbninger i Danmark i længere tid. 

Men ikke alle var lige begejstrede, og ud over nysgerrige kunder blev butikken også mødt af demonstranter, der protesterede på gaden udenfor. 

Demonstranterne blev ført an af to indonesiske fabriksarbejdere, der kom som en del af den verdensomspændende kampagne Pay up Uniqlo, fortæller fashionforum i et nyhedsbrev

De to mener, at Uniqlo skylder dem og 2000 andre fabriksarbejdere penge, efter at Uniqlo i 2014 droppede en fabrik i Indonesien, hvorefter denne måtte lukke og i tusindvis af mennesker blev arbejdsløse. 

Debat på sociale medier
De arbejdsløse arbejdere bliver blandt andet støttet af initiativet Clean Clothes Campaign, der mener, at Uniqlo skal tage ansvar for fabriksarbejderne fremtid, og som har formået at skabe en del debat på sociale medier om, hvorvidt Uniqlo har om ikke et juridisk så et moralsk ansvar for fabriksarbejdernes skæbne. 

Aldo Liguori, der er director of global PR for Fast Retailing, der er virksomheden bag Uniqlo, fortæller til Fashion Forum, at Uniqlo valgte at stoppe samarbejdet med den indonesiske leverandør på grund af kvalitetsproblemer og forsinkede leveringer. 

Han siger, at Uniqlo gav fabrikken adskillige advarsler, inden de stoppede samarbejdet, og at alt i øvrigt er afregnet.

Han fortæller desuden, at det er tredje gang, at de to demonstranter er dukket op til en protest i forbindelse med åbningen af en ny Uniqlo-butik. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08