23948sdkhjf

København er tricktyvenes mekka

Det er oftest i indkøbscentre eller til et gadeshow på strøget, hvor folk ikke er opmærksomme på deres ting, at tyvene slår til.

En tricktyv, der snupper din mobil på strøget eller en snedig lommetyv, der lister din pung op af lommen i bussen.

Det er bare noget af den slags kriminalitet, der sker flere tusinde gange om året i København.

For hele 64 procent af landets anmeldelser om lomme-, taske- eller tricktyveri sker i København, viser Politiets statistikbanks tal fra de første 6 måneder af året.

I årets første halvår var der 16.530 anmeldelser om gadetyveri på landsplan. De 10.565 af dem var i København.

Og det er ikke tilfredsstillende, men risikoen for tyveri er bare størst i storbyen, siger Brian Belling, som er vicepolitiinspektør i Københavns Politi.

- Vi er ikke tilfredse med det, men der sker bare flest tyverier i storbyen blandt andet også fordi, der er så mange turister i København, siger han til DR P4 København. 
Samme grund giver Sunny Cagara, som er tryllekunstner og rådgiver inden for tricktyveri for Politiet og FN.

Det er oftest i indkøbscentre eller til et gadeshow på strøget, hvor folk ikke er opmærksomme på deres ting, at tyvene slår til.

Og så er der også stor risiko i den offentlige transport, siger han.

- Det er meget i busser og toge, når folk er på vej ind og ud, siger han til DR P4 København. 

Det er både kontanter, telefoner og tasker, som tit bliver stjålet, men det helt nye er at stjæle dyre ure, erfarer Sunny Cagara.

- Den nyeste ting, tyvene stjæler, er dyre ure for eksempel Rolex. Og hvis en tyv får stjålet sådan et til 350.000, så er det jo en god timeløn, siger han til DR P4 København. 

Selvom Københavns Politi har gjort en indsats for at mindske gadetyverierne, så er der endnu mere, de kan gøre for at komme problemet til livs.

Der skal blandt andet indhentes hjælp og viden fra udlandet, mener Brian Belling.

- Vi begynder at skrue op for det eksterne samarbejde med folk udefra, der kan hjælpe os med at gøre det sværere for lommetyvene, siger han og fortsætter:

- Vi har et godt samarbejde med flere udenlandske myndigheder, hvor vi ser på, hvordan de arbejder med lommetyverier, siger han til DR P4 København. 

Det er ikke kun politiet, der gør en indsats.

Også i Københavns Kommune bliver der brugt tid og penge på kampagner mod lommetyveri.

For Sikker By, som hører under økonomiforvaltningen i kommunen, er bekymrede for den andel af tyverianmeldelser, der kommer fra København, siger Ingeborg Degn, som er chef for Sikker By.

- Det er uacceptabelt, og det er også derfor, vi er i gang med at gøre noget ved det, siger hun til DR P4 København. 

Og det gør kommunen i form af kampagner, der skal nå ud til så mange borgere, turister og besøgende som muligt og oplyse om, hvad de kan gøre for at undgå lommetyvene.

- Det er både kampagner på internettet, men vi er også ude sammen med politiet og tale med københavnerne, så de kan undgå at få stjålet deres ting, siger Ingeborg Degn til DR P4 København.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141