Naturli’ slår dørene op til butik med grønt fællesskab
I Naturli’s nye butik på Saxogade 92 handler det om meget mere end at lange grønne fødevarer over disken. Det handler om at møde forbrugerne, hvor de er i hverdagen.
- Det er meget moderne at analysere forbrugerne – vi vil meget hellere snakke med dem. Det er 100 gange mere interessant at høre mennesker fortælle om, hvad de kan lide og ikke lide at spise, og hvad de drømmer om at gøre for naturen. Vi har tradition for, at det er forbrugerne, der bidrager aktivt til at udvikle og teste de grønne fødevarer fra os. Hvis ikke de kan lide vores produkter, så giver det ikke mening at producere dem, siger Henrik Lund, direktør i Naturli’ Foods.
- Vi er allerede i tæt dialog med forbrugerne, der spiser vores fødevarer gennem Plantebevægelsen (med over 83.000 følgere), og når vi åbner vi i Saxogade står vi ansigt til ansigt med mange, der har hang til grønne spisevaner. Det er fantastisk, fortsætter han.
Saxogade på Vesterbro er en social handelsgade, hvor alle butikker kombinerer økonomiske, sociale og bæredygtige mål. Eksempelvis handler det om at skabe praktikpladser og jobs til udsatte medborgere.
I Naturli’ Social Food Room kan man til daglig få en snak om plantebaseret kost med lederen af butikken, Ida Kryger Sørensen, som er uddannet ernæringsekspert eller en af de to medarbejdere, som er udsatte medborgere fra lokalområdet, som er i praktik i butikken.
Naturli’ holder også åbent kontor på skift i butikken, så man fx. kan møde direktøren Henrik Lund, Innovationschefen Jan Lund eller marketingdirektøren Michael Pilgaard.
Den officielle åbning af Naturli’ Social Food Room falder sammen med den årlige Saxogadefest, hvor gaden den 1. september netop hylder meningsfulde partnerskaber.