23948sdkhjf

10 procent færre alvorlige arbejdsulykker

Forstuvninger, hjernerystelser, knoglebrud, sårskader og chok. Over 42.000 ulykker blev anmeldt til Arbejdstilsynet i 2017.

Det er syvende år i træk, at antallet af anmeldelser runder 40.000. Det viser Arbejdstilsynets nye årsopgørelse, som beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) netop har offentliggjort, skriver Avisen.dk.

De 42.344 anmeldelser i 2017 svarer til, at Arbejdstilsynet i snit modtager 116 anmeldelser hver dag året rundt.

Beskæftigelsesministeren mener, at der stadig er tale om 'et højt tal' i 2017, men han hæfter sig samtidig ved, at der er anmeldt færre alvorlige ulykker. Og at antallet af dødsulykker i 2017 var nede på 25 mod 40 i 2012. I slutningen af 1990'erne mistede 80 mennesker i snit livet på jobbet hvert år.

- Jeg glæder mig over, at færre dør på jobbet, og at antallet af alvorlige ulykker er faldet med 10 procent. For der er selvfølgelig forskel på ulykker, og hvordan de opstår. Men jeg vil ikke lægge skjul på, at der stadig er for mange arbejdsulykker, siger Troels Lund Poulsen til Avisen.dk.

Ifølge Arbejdstilsynets opgørelse er det især i bygge- og anlægsbranchen, på slagterier, i politiet, fængsler og beredskab og blandt de, der arbejder med vand, kloak og affald, at ulykkerne sker.

Det kræver et konstant fokus ikke mindst på forebyggelse, hvis antallet af ulykker skal ned, pointerer Troels Lund Poulsen.

I Enhedslisten mener arbejdmiljøordfører Christian Juhl, at antallet af arbejdsulykker ligger på et uacceptabelt højt niveau, som understreger behovet for 'en meget mere systematisk indsats' fra den enkelte arbejdsgiver og fra Arbejdstilsynet.

- Der er behov for flere ressourcer til Arbejdstilsynet. Der skal vælges arbejdsmiljørepræsentanter på små og mellemstore virksomheder. Og arbejdsmiljørepræsentanterne skal have bedre uddannelse og bedre muligheder for at gribe ind overfor farligt arbejde, siger Christian Juhl til Avisen.dk.

Endnu vil ministeren ikke lægge sig fast på hverken indhold eller økonomi i den fremtidige indsats, men han siger, at Arbejdstilsynets bevillinger er til forhandling.

- Vi kommer til at diskutere Arbejdstilsynets økonomi for at få taget et opgør med den stop-go-politik, som skiftende regeringer- røde som blå - har ført. Vi kommer til at diskutere indsatsen, og hvad vi får ud af midlerne. Byggeriet er et klassisk eksempel på, at man kan få meget mere ud af midlerne ved at bruge dem fornuftigt, siger Troels Lund Poulsen til Avisen.dk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078