23948sdkhjf

Danskerne vil aflevere mange flasker ad gangen

Rekordmange har benyttet sig af den hurtigere måde at aflevere pant på, men i går lukkede Drop & Go, og det er der en god grund til.
Dansk Retursystem udvikler og tester løbende nye afleveringsmuligheder til forbrugerne.

Drop & Go er en løsning, der tilgodeser de forbrugere, som skal af med mange emballager, og derfor har miljøvirksomheden valgt at teste det i marts, april og maj måned i Rødovre Centrum.

I går var testperiodens sidste dag, fortæller Dansk Retursystem i en pressemeddelelse.

Drop & Go fungerer ved, at du hælder de tomme dåser og flasker ned i en sluse, hvorefter de bliver talt automatisk, og panten bliver udbetalt. Maskinen tæller op til 120 emballager i minuttet. Det er tre gange så hurtigt som flaskeautomater i butikkerne.

- Drop & Go er oprindeligt udviklet som en festivalløsning, men vi ønskede at teste systemet i det offentlige rum. Målet var at undersøge, om der var interesse for det blandt forbrugerne - om folk så at sige ville flytte sig efter det. Og det må man sige, de gerne vil, fortæller Marlene Fris, som er markedsdirektør i Dansk Retursystem.

En succes der kan udvikles på
Faktisk var succesen så stor, at Drop & Go i Rødovre Centrum i perioden var det sted i landet, hvor der blev afleveret flest tomme pantflasker og -dåser.

Den sidste weekend, Drop & Go var åben, blev der afleveret 70.000 emballager, og i alt blev der afleveret næsten 1,5 mio. tomme dåser og flasker i løbet af de tre måneder, systemet blev testet.

Men nu lukker det igen, og det er der ifølge Marlene Fris en god grund til.

- Drop & Go er ikke designet til at være en permanent løsning, bl.a. fordi den er bemandet og dermed simpelthen for dyr. Det kan lade sig gøre på en festival i en uges tid, men ikke ellers. Men vi har set, at behovet for den her type afleveringssystem er der - så vi tager de gode erfaringer og tilbagemeldinger med retur til vores udviklingsafdeling, hvor vi hele tiden arbejder på at gøre det lettere og hurtigere for danskerne at aflevere tomme emballager, siger hun.

I løbet af efteråret bliver det besluttet, om Drop & Go kan udvikles til at blive en permanent løsning. Og hvad skal der så ske med den i mellemtiden? Det har Marlene Fris svaret på:

- Nu skal Drop & Go tilbage, hvor den er tiltænkt. På sommerens festivaller, forklarer hun.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.117