Nøglehulsmærket kan nu bruges på mange flere fødevarer
Supermarkeder får mulighed for at sætte Nøglehulsmærket på sandwich, salater og meget andet.
Nøglehulsmærket gør det også nemmere for virksomheder at tilbyde ernæringsrigtige valg, da anbefalinger til indholdet af fedt og mættet fedt, sukker, salt og fuldkorn samt fiber er baseret på forskningsresultater og afstemt med branchen, eksperter samt de norske og svenske myndigheder.
Nye regler trådt i kraft
I april 2018 trådte nye regler i kraft, som gør det muligt at bruge Nøglehulsmærket på alle ikke-færdigpakkede fødevarer, der lever op til kravene.
Det skriver Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.
Det betyder, at blandt andet supermarkeder, tankstationer, hoteller og spisesteder nu har mulighed for at sætte Nøglehulsmærket på sandwich og salater, men også i delikatesseafdelingens pålæg, udskæringer og oste.
Det er det samlede produkt, der kan nøglehulsmærkes, og det er således opskriften på fx den færdige sandwich, der afgør, hvorvidt produktet kan mærkes med Nøglehullet.
Læs om de nye regler på Fødevarestyrelsens hjemmeside, Alt om kost .