Netto samler socialt udsatte til påskefrokoster over hele landet
I påsken donerer over 100 helligdagslukkede Netto-butikker overskudsmad til bl.a. Kirkens Korshær
Det sker i form af en række påskefrokoster over hele landet, fortæller Netto i en pressemeddelelse.
Netto sender skærtorsdag deres velkendte gule lastbiler rundt i landet for at indsamle overskudsmad fra 114 helligdagslukkede Netto-butikker. Lastbilerne kører derefter til Kirkens Korshærs væresteder, hvor de lokale korshærsledere frit kan vælge den mad, som de har behov for i påsken og de efterfølgende dage.
- Jule- og påskefrokosterne er efterhånden blevet en tradition for Netto. Vores samarbejde med Kirkens Korshær og FødevareBanken giver god genlyd ude i de mange Netto-butikker landet over - både pga. velgørenheden og kampen mod madspild. Vi oplever igen og igen stor opbakning fra de lokale butikker og deres medarbejdere, der alle viser overskud her i højtiden, og i år kan vi virkelig mærke, at det noget folk genkender. Flere og flere butikschefer, kokke og kunder hører om vores jule- og påskefrokoster, hvilket egentligt er en af de bedste resultater ved disse arrangementer - at øge samfundets opmærksomhed om madspild og velgørenhed, siger Brian Seemann Broe, landedirektør hos Netto Danmark.
Samarbejdet er blandt andet med til at skabe håb.
- Vi sætter stor pris på den indsats, Netto og de frivillige medarbejdere fra FødevareBanken og Netto gør for vores brugere. Donationerne fra Netto betyder ikke alene at vores egne midler strækker længere. De betyder også, at vores brugere får en oplevelse ud over det sædvanlige. Vi siger i Kirkens Korshær, at vi skaber gode øjeblikke af håb - og her er en lækker frokost i højtiden i fællesskab med andre i den grad et godt øjeblik. Vores brugere kæmper med bl.a. ensomhed, økonomi, dårligt helbred, misbrug og manglende netværk. Og ikke mindst i højtiderne mærker vi, at der er brug for os. Her er det kærkomment at kunne byde indenfor i fællesskabet med en påskefrokost, siger Helle Christiansen, chef for Kirkens Korshær.
I påsken bliver der afholdt påskefrokoster på væresteder i hhv. København, Ringsted, Nykøbing F, Odense, Svendborg, Aarhus, Aalborg og Herning.
På disse væresteder vil store kokkenavne som bl.a. Morten Krogsholm, Anders Hagild, Thomas Skovmose-Falck og Allan Pfänner være med til at trylle overskudsvarene fra Netto om til festmåltider til værestedernes brugere.
FødevareBanken er igen i år en del af holdet, og de står for at finde frivillige, der vil hjælpe med madlavning og servering til frokosterne.