23948sdkhjf

Lettelse hos Bauhaus i Herning: Skrækscenariet er udsat

I Herning har Bauhaus haft en skrækvision: Byggekæden har frygtet, at der ud mod den trafikerede Silkeborgvej i byens østlige udkant ville rejse sig en mur af nye butikker, som ville lukke byggecentret inde og minimere synligheden til det Bauhaus-skilt, der rager op i luften.

Der burde slet ikke være en bekymring. For Bauhaus har en lejekontrakt på hele parkeringsarealet, men kædeselskabet har frygtet, at en ny ejer af grunden ville krænke aftalen og jage en investeringsgevinst ved at bygge.

Den frygt er dog dæmpet, efter at Topdanmarks ejendomsselskab købte Bauhaus-grunden kort tid efter en tvangsauktion fandt sted.

Mads Jørgensen, øverste landechef for Bauhaus i Danmark, har holdt møde med den nye grundejer og udlejer, og det har beroliget ham.

Et mindre spørgelse

Han betegner Topdanmark som en venlig og ikke en fjendtlig overtager.

- Det er gået fra at være et stort spøgelse til at være et noget mindre spøgelse. Vi har talt med dem, og de fortæller, at sådan noget kunne de aldrig finde på, så længe der er en lejekontrakt.

Men hvorfor frygte, at en ejer af grunden ville bygge nye butikker på parkeringspladsen i lodret strid med en lejekontrakt?

- Det er ikke en tanke, vi har grebet ud af den blå luft, siger han.

Herning Kommune barsler med en lokalplan, som rent faktisk gør det muligt, og Mads Jørgensens mistanke er, at der er kræfter, der har påvirket kommunen til at udforme den sådan.

Presset forrige ejer

Han nævner selv Peter Halvorsen, som var ejer af grunden, indtil en kæmpegæld sendte den på tvangsauktion.

- Han var i en meget presset situation og havde brug for at tjene penge, nævner han.

Trods ny lokalplan ville en bebyggelse af Bauhaus’ parkeringsplads stadig være kontraktstridig.

- Men så kunne man forestille sig, at en grundejer ville sætte erstatningsbeløbet op imod det, som grundejeren kunne tjene på at bygge butikker. Sådan kan sunde og fornuftige mennesker ikke finde på at agere. Og heldigvis er det en sund og fornuftig ejer, som har købt grunden.

Det tænker Mads Jørgensen, at Bauhaus har været heldig med. Spar Nord Bank købte grunden på tvangsauktionen i januar og solgte den hurtigt videre til Topdanmarks ejendomsselskab.

Spekulanter viste interesse

Mads Jørgensen frygtede reelt, at grunden skulle havne i hænderne på kræfter, som ville udnytte en måske kommende byggemulighed og dermed krænke lejeaftalen.

- Da grunden kom på tvangsauktion, oplevede vi, at der var spekulanter, der var mere fremme i skoene, end de sædvanligvis er. Vi har fornemmet en stor interesse for, at der kunne etableres et byggefelt.

Mads Jørgensen erkender, at parkeringspladsen ud mod Silkeborgvej ikke udgør en kapacitetsmæssig nødvendighed.

- Det er en ren udsynsplads, vi har sikret os, og den er meget vigtig for Bauhaus. Men derfor kan man som ejer komme på den tanke, at der kan bygges og tjenes penge.

Som et af ganske få varehuse, ejer Bauhaus ikke selv varehusgrunden i Herning. Der er en uopsigelig lejekontrakt, som løber til år 2036.

Wood Supply har spurgt i Herning Kommune, om Bauhaus-grundens  forrige ejer, ejendomsinvestor Peter Halvorsen, har rettet henvendelse til kommunen for at drøfte grundens status og områdets lokalplan.

Herning Kommune oplyser, at sådan nogle journalakter ikke findes.

Wood Supply har forgæves forsøgt at finde måder at kontakte Peter Halvorsen, som ejede Bauhaus-grunden, indtil tvangsauktionen 5. januar 2018.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219