Coop smider kemikalier på porten
Siden 2015 har Coop systematisk forbudt og udfaset 12 kemikaliegrupper, som førende forskere er bekymrede for i forhold til sundhed og miljø.
Det fortæller Coop i en pressemeddelelse.
Over de sidste måneder er lågene på en række glasemballager i Coops varemærker Änglamark, fakta 365, Irma Økologi og Tusindfryd, blevet erstattet med nye låg, som er garanteret fri for alle bisphenoler herunder bishenol A.
Dermed kan varemærkerne bryste sig af at være helt fri for de 12 kemikaliegrupper, som Coop har døbt 'Det beskidte dusin' - og dermed måske sætte en verdensrekord.
- Vi er stolte af, at vi nu er i mål med en række af vores vigtigste egne varemærker, siger Malene Teller Blume, kvalitetschef i Coop og leder af Coops kemikalie-indsats.
- Vi gør en konkret forskel for vores kunder - men vi viser også andre producenter og detail-virksomheder, at det er muligt at undgå disse stoffer, siger hun.
Coop offentliggjorde sin strategi for kampen mod 12 grupper af kemikalier, der er mistænkt for at være sundheds- eller miljøskadelige i 2015.
Siden har Coop arbejdet på at fjerne stofferne i egne varemærker og har samtidig lagt stort pres på leverandører af andre varer for at få fjernet truslen fra de 12 kemikalie-grupper helt fra Coops butikker.
Siden strategien blev lanceret har Coop gennemført en lang række forbud og har bl.a. fjernet fluorerede stoffer i varer som mikroovnspopcorn, konserveringsmidlet MI i varer som håndopvask og Bisphenol A i varer som er emballeret i dåser - og altså nu også Bishenol A i låg til glasemballage.
Coop vil fortsætte med at fjerne stofferne i koncernens andre varemærker og med at presse andre leverandører til at følge Coops eksempel.