23948sdkhjf

Historisk lav ledighed på Sjælland

Ufaglærte, der blev ramt af massefyringer, er hurtigt kommet til tilbage i job. Fagforening melder om historisk lav ledighed på Sjælland.
Sjælland er havnet i en regulær jobfest. Og det er områderne langt fra København, der kan glæde sig over mange nye arbejdspladser. Det skriver Avisen.dk .

Slagterigiganten Danish Crown i Ringsted er i gang med at ansætte 200 nye medarbejdere og fire nye mestre, der fra 1. september skal i gang med at udvide slagteproduktionen.

I Nakskov søger MHI Vestas Offshore Wind et ukendt antal produktionsmedarbejdere til en nystartet fabrik, der skal producere verdens største vindmøller.

Derudover er der gang i store bygge- og anlægsprojekter som supersygehus i Køge og jernbane til Ringsted. Lige rundt om hjørnet venter ny Storstrømsbro og Femern-bæltforbindelse, og lokale virksomheder udvider.

På Jobindex.dk er der her i begyndelsen af august 1.153 ledige job i regionen, og humøret er højt, siger formanden for Det Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) for Sjælland, Carsten Bloch Nielsen.

- Med gang i virksomheder og beskæftigelse er der stor optimisme på Sjælland for øjeblikket. Det bliver bedre og bedre på alle fronter, og vi står midt i et jobboom, siger han.

Fagforbundet 3F klapper også i hænderne i Vordingborg og Næstved.

Formanden for de godt 6.000 medlemmer af 3F i Sydsjælland Kim Rozalski beretter, at der er stor efterspørgsel efter arbejdskraften for øjeblikket.

- For øjeblikket har vi kun cirka 200 ledige i vores afdeling, og vi har nok aldrig nogensinde været længere nede end det. Det ser rigtig godt ud, fastslår han.

Der er bud efter ledige ufaglærte til blandt andet vindmølleproduktionen i Nakskov og de store byggeprojekter rundt om på Sjælland, noterer han og tilføjer, at byggefolk allerede er en mangelvare.

- Medlemmerne er parate til at køre rigtig langt for at få et arbejde, siger han.

Formanden for Fødevareforbundet NNF på Sjælland & Øerne, Henrik Tonnesen, oplever også opsvinget.

- Det går skidegodt. Det kan vi både se på tallene og i virkeligheden. Da Tobaksfabrikken i Nykøbing Falster lukkede for nylig, mistede mange ufaglærte kvinder og faglærte smede og elektrikere deres arbejde, men det har været nemt at få virksomheder til at komme til jobmesser og tilbyde de afskedigede nyt job, siger han.

I dag har stort set alle faglærte fra Tobaksfabrikken allerede nyt arbejde, og med en målrettet uddannelsesindsats er forventningen, at det er et spørgsmål om tid før de ufaglærte tobaksarbejdere også har en fast månedsløn.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078