23948sdkhjf

Dansk designhus er nu også blevet en brugtcentral

De køber egne møbler tilbage. Og sælger dem.

Patina af dansk sommervejr er ikke nødvendigvis det værste, man kan have på træhavemøbler.

Man kan endda sælge det side om side med helt nye møbler, tænker man hos møbelproducenten Skagerak, som både laver indemøbler og udemøbler.

Derfor har det nordjyske designhus indfaset et koncept ved navn Reclassic.

Skagerak tilbyder simpelthen ejere af Skagerak-møbler - i årenes løb og siden 1976 solgt som Trip Trap - at købe brugte møbler tilbage for at videresælge dem. 

Idéen er dels født af en tanke om at bidrage til en cirklulær forbrugsudvikling, hvor færre ting smides bort som affald. Og dels skeler Skagerak til ændrede livsmønstre.

- Livet er og bliver en dynamisk størrelse, og vi skifter omgivelser som aldrig før. Familier stiftes, vokser sig større, skilles ad og finder sammen på ny. Vi flytter hjemmefra, flytter udenlands og kommer hjem igen. Nogle forlader hus og have for en lejlighed med altan, mens andre søger væk fra byen mod mere luftige omgivelser, med plads til at brede sig og sætte farten ned, siger Skagerak-direktør Jesper Panduro om initiativet.

Ved at aflevere sit brugte møbel og købe noget andet, vil det blive nemmere for forbrugerne at skifte omgivelser. Og smag. Mens værdifulde ressourcer bliver bevaret, anfører han.

- Vi har altid designet vores møbler til et varigt liv. Med Reclassic vil vi bevise, at det kan betale sig at gøre sig umage, og passe på sine ting – både som forbruger og som producent, siger han.

Reclassic-konceptet drives fra Skageraks flagskibsbutik på Indiakaj i København, hvor patinerede udemøbler allerede fletter sig i udstillingsgården om nyproducerede Skagerak-møbler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083