Danskerne spiser mere økologisk grisekød
Der kommer mere økologisk grisekød på danskernes middagsborde.
Det vækker glæde hos foreningen Fremme af Økologisk Kvalitets Svinekød (FØKS), der står bag arrangementet Sofari, der giver forbrugerne mulighed for at komme ud og se, hvordan økologiske grise lever.
Det fortæller Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.
Salget af økologisk grisekød fortsætter med at stige.
Senest er salget af det økologiske grisekød i butikkerne steget med 28 procent i mængde fra 2015 til 2016.
Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Dertil kommer det kød, som sælges til storkøkkener, restauranter og via gårdbutikker, stalddørssalg og gennem abonnementsordninger.
En af årsagerne til det stigende salg er danskernes stigende opmærksomhed på dyrevelfærd. En anden er, at kød fra økologiske grise er blevet mere tilgængeligt i dagligvarebutikker over hele landet. Det mener Hanne Børsch, der er chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer og projektleder på Sofari:
- Vi forventer, at salget af økologisk grisekød fortsætter med at stige i de kommende år. Både på grund af et større udvalg af udskæringer i butikkerne, og fordi der helt grundlæggende er kommet en større produktion af økologiske grise, siger hun.